פוליפים באף

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פוליפים באף

פוליפים באףפוליפים באף הם גידולים שאינם סרטניים, הגדלים בצורת דמעה או זקיף בחלל האף או הסינוסים. צמיחת הפוליפים באף הינה תופעה נפוצה הנקשרת לעיתים קרובות לאלרגיות או לאסטמה.

פוליפים קטנים אינם מלווים בסימפטומים, אינם מצריכים טיפול רפואי ואינם מעוררים דאגה, שכן פוליפים גדולים יותר יכולים לחסום את תהליך הניקוז התקין בסינוסים. כמות רבה של ריר המצטברת בסינוסים, עשויה לגרום לזיהום, תופעה המתוארת כהצטברות נוזל סמיך ושקוף.

בניגוד לפוליפים במעי הגס או במערכת השתן, פוליפים באף אינם גידולים ממאירים ובדרך כלל נובעים כתוצאה מדלקת כרונית או נטייה משפחתית. רירית אף דלקתית ונפוחה בחלל האף יכולה להטעות ולבלבל, שכן שתי התופעות שונות בתכליתן. ברוב המקרים, פוליפים באף מגיבים לטיפול תרופתי או להסרה כירורגית.

מהם הגורמים?

הסיבה להיווצרות פוליפים עודנה תעלומה בלתי פתורה אולם קיימות ראיות לכך שבאנשים המאובחנים עם פוליפים קיימת תגובה חיסונית שונה וקיימים סממנים כימיים אחרים בקרומי הרירית לעומת אנשי אשר אינם מאובחנים עם פוליפים.

הערכות נוספות הן כי פוליפים נפוצים יותר במבוגרים מעל גיל 40 ונפוצים יותר בקרב גברים. רק לעתים רחוקות משפיעים על ילדים מתחת לגיל 10.

ילדים צעירים המאובחנים עם פוליפים באף, נבדקים לצורך שלילת מחלת סיסטיק פיברוזיס. דלקות חדות או כרוניות, הימצאות גוף זר באף, אסטמה, נזלת אלרגית, דלקת סינוסים וסיסטיק פיברוזיס נקשרים לפוליפים באף.

תסמינים לפוליפים באף

רוב האנשים המאבוחנים עם פוליפים באף סובלים מנזלת, התעטשות תכופה וגודש. 75 אחוזים מן המטופלים חווים אובדן ריח חלקי או מלא. מטופלים רבים נוטים לפתח תסמינים המדמים אסתמה כגון צפצופים, דלקות בסינוסים, רגישות לאדים, ריחות, אבק וכימיקלים.

תופעה נפוצה פחות באנשים עם פוליפים באף היא התפתחות אלרגיה חמורה לאספירין. תופעת הפוליפים באף מגבירה את הסיכון להתפתחות סינוסיטיס כרוני. פוליפים גדולים במיוחד דוחפים את עצמות האף ומרחיבים את גשר האף, תהליך אשר משפיע על המראה האסתטי ויוצר אי נוחות.

התסמינים הנפוצים הם חסימת האף, גודש, התעטשות, נזלת והצטברות נוזלים, כאב מקומי, אובדן ריח (תתרנות), אובדן חוש טעם, גירוד סביב העיניים וזיהומים כרוניים.

דרכי אבחון

האבחון מתבסס בעיקר על התסמינים, בדיקה גופנית כללית ובדיקת חלל האף. ניתן לזהות את הפוליפים בסיוע של מיכשור מיוחד. בדיקות אבחון נוספות הן אנדוסקופיה .צינור צר וגמיש עם עדשה מגדלת מוארת או מצלמה זעירה (אנדוסקופ האף) אשר מאפשרת לרופא לבחון את הסינוסים.

בדיקות הדמיה כמו סריקת CT וסריקת MRI מציגות את המיקום המדויק והגודל של הפוליפים באזורים עמוקים יותר של הסינוסים ומסייעים לגיבוש ההערכה במידת הדלקת.

בדיקות אלרגיה מומלצות במקרים של דלקת כרונית. הבדיקה נעשית על ידי דקירת העור באזור הזרוע או הגב. כאשר לא ניתן לבצע בדיקת עור, הרופא עשוי להורות על ביצוע של בדיקת דם לאיתור נוגדנים יחודיים.

טיפול בפוליפים באף

פוליפים המעוררים חשד מצריכים ביופסיה כדי לשלול גידול סרטני. הטיפול הראשוני מתבסס על סטרואידים הניתנים בצורת תרסיס אף. טיפול בסוג זה עשוי לכווץ או אף לחסל את הפוליפים כליל.  לרוע המזל, הפוליפים נוטים לחזור בתגובה לגירוי, אלרגיה, או זיהום אשר אינם מטופלים כראוי.

תרופות אנטי היסטמיניות וחומרים נוגדי גודש אינם יעילים די בטיפול בפוליפים.

טיפול תרופתי בדרך כלל אינו יעיל במקרה של פוליפ גדול, לשם כך נבחנת האפשרות לביצוע ניתוח להסרת הרקמה. ניתוח אנדוסקופי הינו שיטה חדשנית ויעילה להסרת הפוליפים באף, תוך שמירה על רקמות תקינות. לאחר הניתוח, יחל המטופל שימוש בתרסיס אף המכיל סטרואידים למניעת הישנותם של הפוליפים באף.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן