דיאטנית קלינית – מומחית לתזונה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דיאטנית קלינית

דיאטנית קליניתדיאטן קליני הינו מומחה בנושא תזונה נכונה, הקניית הרגלי תזונה נכונים ושינוי התנהגות בנושא האוכל.

דיאטן קליני הנקרא גם תזונאי קליני הינו מקצוע פרא רפואי, הבוגר שלוש שנות לימוד בתחום מדעי התזונה ועבר הכשרה מעשית בתזונה קלינית במשך חצי שנה באחד מבתי החולים, קופות החולים ובמסגרות קהילתיות כגון לשכת הבריאות. בוגרי תואר תזונה הם בעלי תואר מוסמך בתזונה קלינית M.S.C .

לימודי תזונה

דיאטנית קלינית ניתן ללמוד בשלושה מקומות בארץ –  פקולטה לחקלאות ברחובות השייך לאוניברסיטת ירושלים, מכללת יהודה ושומרון השלוחה של אוניברסיטת בר אילן ובמכללת תל חי בצפון.

הלימודים כוללים לימודי תזונה קלינית והתמחות בבתי החולים. תעודה זו מקבלת הכרה מעמד מטעם משרד הבריאות. בוגרי תואר בתזונה רשאים לעבוד בבתי חולים, קופות החולים ובסקטור הפרטי.

דיאטנית קלינית רשאית לטפל באנשים הסובלים מעודף משקל, השמנה, הרגלי תזונה לקויים, הפרעות אכילה למיניהם כגון אנורקסיה, תת- תזונה, בולימיה ועוד, הקניית תזונה נכונה ובניית דיאטה לאנשים הסובלים מחלות מטבוליות וכרוניות, תזונה מונעת, הזנה לחולים במצב אקוטי, רגישות למזון, טיפול תזונתי לחולי סכרת ועוד.

דיאטן קליני לומד בהכשרתו ידע בתחומי הרפואה ומדעי החיים כגון ביולוגיה, ביולוגיה מולקולארית, פתולוגיה, גנטיקה, ביוכימיה, פרמקולוגיה ועוד. הקניית לימודי התזונה מהווים את הבסיס הביולוגי של תפקיד התזונה בגופנו, והבנת המדע שמאחורי התזונה.

תפקיד הדיאטנית קלינית

דיאטנית קלינית מייעצת לאנשים המעוניינים לרדת במשקל. תפקידה להקנות הרגלי אכילה נכונים ומאוזנים במותאמים לצרכיו הפיזיים, הבריאותיים והנפשיים של האדם.

תפקידה לבנות תפריט דיאטה אישי בהתאם לצרכיו האישיים כגון סדר יום, אירועים משפחתיים, נתונים נפשיים, ובהתאם לאבחון תזונתי של המטופל, כגון נתוני משקל, פרופיל רפואי, מבנה גופו, סוג הדם, בעיות רפואיות אם קיימות, רגישות למזונות ועוד. הדיאטן בונה תפריט מאוזן הכולל ירקות, פירות, דגנים חלבונים שומניים מן הצומח.

נהוג לחשוב שיעוץ לדיאטה של דיאטיקנית קלינית הם רק במקרים בהם יש מחלות כרוניות או מטבוליות. הפניה לדיאטנית קלינית יעשה כאשר יש בעיית השמנה או עודף משקל. התאמת הדיאטה על ידי דיאטנית בהתאם לצרכים הגופניים והנפשיים שלנו, תאפשר לנו לנהל את הדיאטה לאורך זמן ולהצליח בה.

דיאטות כאסח או בזק אכן מאפשרות ירידה מהירה, אך לרוב דיאטות אלו אינן מאוזנות ופוגעות בבריאותנו. דיאטן קליני מעבר לבניית הדיאטה עוקב אחר השינויים הפיזיים והנפשיים שלך המטופל, ההשגחה הצמודה תאפשר לשמור על הבריאות גם כשאר הקילוגרמים נושרים. חשיבות של ירידה במשקל לצד שמירה על הבריאות היא זו שתבטיח ירידה במשקל ומאידך מצב בריאותי תקין, ללא חוסרים של ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאותנו, כמו למשל מחסור במגנזיום.

רבים עובדים בבתי חולים ובמרכזים הרפואיים השונים, הם מומחה בטיפול בהפרעות אכילה כגון אנורקסיה, בולמיה ותת תזונה, מומחים בטיפול בתזונה בעת מחלות כרוניות ומטבוליות . החשיבות בייעוץ דיאטנית בעת דיאטה הוא לגבי כל אדם ולא רק כאשר מודבר בדיאטה לילדים או נוער, בעת הריון או לאחר הריון. דיאטן מתעדכן באופן שוטף במחקרים רפואיים ובחידושי המחקר, משתתף בהשתלמויות ובהרצאות שונות בתחום.

דיאטנים בעת הטיפול תפקידם להקנות לנו הרגלי אכילה נכונים, הם עבורנו כמאמנים אישיים בנושא ירידת המשקל. דיאטנים רבים משלבים בטיפול שיטות אחרות על מנת לסייע למטפל שיטות כגון דמיון מודרך, שיטות פסיכולוגיות למיניהן לעזור למטופל בעת הדיאטה, אימון אישי  ו – NLP (גישה הומניסטית שמטרתה להשגת גמישות מחשבתית רגשית והתנהגותית).

עבודת דיאטנית

אדם המעוניין בדיאטה ופונה לדיאטן או דיאטנית תחילה יפגשו למטרת היכרות. בפגישה הדיאטנית תשאל שאלות לגבי הרגלי החיים שלך, תבדוק את בדיקות הדם האחרונות, תחקור על תרופות ותופסי מזון שהמטופל לוקח, תחשב את דרגת המשקל שלך לפי לוח BMI .

במידה ומדובר במטופלת בהריון היא תברר על מצב ההריון. תחקור על סדר היום ואורח החיים, הרגלי אכילה ועוד. על סמך כל הנתונים הדיאטנית או הדיאטן יבנו את הדיאטה לפי נתונים אלו, התפריט מהווה תזונה בריאה עם ירידה במשקל.

בהמשך נקבעים פגישות בתדירות המתאימה למטופל, במהלך הבדיקות המטופל נשקל, מתבצעת שיחה בנושא השבועות שעברו, הרגלי האכילה, קשיים, הצרכים הנפשיים וטיפול בהתאם בעזרת שיחה או טיפול מודרך. בהתאם לרצונו של המטופל.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן