שעורה בעין

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שעורה בעין

שעורה בעיןשעורה בעין הוא מצב נפוץ ביותר בו מופיעה גבשושית אדמדמה קטנה בתוך העפעף, אשר גורמת לכאבים ולעיתים לטשטוש ראיה. מדובר בעצם בדלקת של העפעפיים, אשר מתפתחת לאחר סתימת בלוטות השומן הנמצאות בבסיס העפעפיים.

לאחר שבלוטות השומן נסתמות, מתחילה להתפתח דלקת אשר גורמת בסופו של דבר לשעורה. שעורה בעין הוא מצב אשר לא אמור להביא לנזק ארוך טווח לראיה, אך הוא מפריע בעיקר מבחינה קוסמטית ואסתטית, ולכן חשוב לטפל בו בזמן.

תסמינים של שעורה בעין

שעורה בעין מתבטאת על ידי מספר תסמינים אופייניים הכוללים:

  • עיניים אדומות ורטובות – אנשים עם שעורה מתלוננים על דמעת, אדמומיות בעיניים ויציאת נוזלים והפרשות. במקרים רבים העפעפיים יהיו שמנוניות ואדומות, ויפריעו מאוד מבחינה אסתטית.
  • תחושת צריבה בעין – במקרים רבים השעורה תגרום להתפתחות של הרגשת צריבה ואי נעימות בעין, בעיקר בבוקר לאחר שקמים מהשינה. לעתים, הצריבה והגרד יגרמו למצמוץ מוגזם אשר יכול לגרום גם כן להגברת ההפרשות.
  • הופעת גבשושית אדומה ומוגלתית – בהסתכלות קפדנית, ניתן לזהות גבשושית אדומה, אשר מבטאת את בלוטת השומן שנסתמה ואחראית למצב. הגבשושית בדרך כלל מלאה מוגלה, אשר יוצא החוצה כאשר היא מתפוצצת.
  • הפרעת ראיה ותחושת סינוור – חלק מהאנשים הסובלים משעורה (בעיקר למשך תקופה ארוכה) מדווחים על הפרעות קלות בראיה, אשר מופיעות בעיקר על רקע הדמעת. מלבד זאת, יכולה להופיע גם רגישות לאור, הגורמת לסנוור רב מהרגיל.

מה גורם לשעורה בעין?

באופן כללי, שעורה בעין נגרמת לאחר חסימה של בלוטות שומן הנמצאות בעפעפיים. חסימה זו יכולה להיגרם על רקע סיבות רבות, ומופיעה במקרים רבים כתוצאה מהיגיינה לקויה של העין הגורמת להגעת חיידקים ונגיפים אשר יכולים לגרום לדלקת. מסיבה זו, שעורה מופיעה בשכיחות גבוהה יותר אצל חיילים, ילדים קטנים ואנשים העוסקים בפעילות מאומצת בחוץ.

במקרים אחרים, השעורה יכולה להופיע כתגובה אלרגית, כמו במקרים של שימוש באיפור חדש, תמיסה לעדשות מגע או כל תגובה אלרגית אחרת. מלבד זאת, מצבים של תפקוד לקוי של בלוטות השומן יכול להתבטא גם כן בשעורה, ולגרום להופעת לדלקת שאינה על רקע זיהומי.

טיפול בשעורה בעין

הטיפול בשעורה מתבצע לרוב על ידי מספר דרכים:

  • היגיינה וקומפרסים חמים – השלב הראשון בטיפול הוא הקפדה על היגיינה, אשר כוללת את ניקוי העיניים והעפעפיים באמצעות צמר גפן ספוג במים חמים. החום גורם בעצם לפתיחת הגבשושית, יציאת המוגלה החוצה ולפתרון הבעיה, ולכן ברוב המקרים הטיפול על ידי היגיינה וקומפרסים חמים מספיק. אחת מ"תרופות הסבתא" הידועות ביותר היא שימוש בשקיות תה במקרה של שעורה, אשר משיגות את אותו האפקט המושג על ידי החום.
  • אנטיביוטיקה וסטרואידים – במקרים קשים יותר, אשר לא נפתרים בקלות ניתן להשתמש גם בטיפול אנטיביוטי הניתן על ידי טיפות או משחה. באמצעות טיפול זה, ניתן לחסל את החיידקים אשר גורמים לשעורה ולהביא לשיפור המצב תוך מספר ימים. במקרים נדירים, חלק מהרופאים ימליצו גם על טיפול בסטרואידים במטרה להפחית עוד יותר את התהליך הדלקתי הגורם לשעורה. טיפול זה ניתן רק על ידי רופא עיניים, בשל הסיכון הקיים בשימוש בסטרואידים.
  • דמעות מלאכותיות במקרים של יובש – במידה ונלווה לשעורה גם יובש בעיניים, מומלץ לנסות להשתמש בדמעות מלאכותיות, אשר עשויות להקל על המצב.

חשיבות המניעה

חשוב לציין שבמקרים רבים ניתן בהחלט למנוע את הופעת השעורה, וחשוב מאוד להקפיד על היגיינת עיניים נכונה. קיים דגש רב לשטיפת פנים ועיניים, בעיקר כאשר נמצאים בסביבה לא נקיה ולמנוע כניסת מזהמים אל העין.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן