שמירת הריון – סיבות וזכויות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רעלת הריון

הריון – תשעה חודשים או כ-40 שבועות, בהם גדל בתוך גופה של האישה תינוק חדש. כמעט מאפס נוצרים חיים. ההריון הוא תהליך טבעי, והגוף יודע כיצד לנווט את החומרים להם זקוק העובר המתפתח, תוך שמירה על בריאותה היחסית של האישה.

ברוב המקרים, האישה ההרה צריכה להיזהר רק ממעט דברים על מנת לשמור על ההתפתחות התקינה של העובר, והיא יכולה להמשיך באורחות חייה הרגילים במשך כל ההריון.

אך לעיתים, העניינים עשויים להסתבך. מסיבות שונות, יכול העובר להכנס למצוקה או להיות בסכנה, וגם האישה ההרה עצמה יכולה להיות בסכנה. במצבים אלה, צריכה האישה להיות בשמירת הריון- מעקב צמוד אחר התפתחות ההריון, כאשר האישה נמצאת במנוחה.

סיבות לשמירת הריון

  • צירים: צירי לידה אמורים להופיע בין שבוע 38 לשבוע 42 של ההריון. למעשה, ראותיו של העובר מבשילות סביב שבוע 36, ולידה החל ממועד זה אינה בעייתית במיוחד. אך כאשר מופיעים צירים בשלב מוקדם יותר של ההריון, לפני שבוע 34, מנסים לעצור את התקדמותם כדי למנוע את הלידה המוקדמת. לעיתים הצירים חולפים מעצמם או בעקבות טיפול מעכב צירים, אך כאשר האישה חוזרת לחוות צירים מוקדמים שוב ושוב, עליה להיות בשמירת הריון.
  • דינמיקה של צוואר הרחם: בעת לידה, מתקצר צוואר הרחם עד שהוא נמחק לחלוטין. כאשר יש מצב בו צוואר הרחם מתקצר לפני שבוע 34, יש לקיים מעכב צמוד בשמירת הריון על מנת שלא תתחיל לידה.
  • רעלת הריון: לעיתים ההריון משפיע באופן מסוכן על גוף האישה, וגורם לרעלת המתבטאת בעליה משמעותית בלחץ הדם, חלבון בשתן, כאבי ראש, טשטוש ראיה ובצקות בידיים וברגליים. כאשר אישה סובלת מרעלת הריון, לעיתים יש צורך להפסיק את ההריון באופן מיידי, גם אם מדובר בלידה מוקדמת. כדי למנוע סכנה, אישה שמתחילה לפתח רעלת הריון, נמצאת בשמירת הריון. יש לציין כי לאחרונה פותחה בדיקה לחיזוי רעלת ההריון, מה שמאפשר להעניק טיפול מוקדם שיכול להפחית את הסיכון של המחלה.
  • סכרת הריונית: סוג של סכרת שמתפתח רק בהריון, וחולף לאחר הלידה. יחד עם זאת, השלכותיו בעת ההריון מסוכנות כמו של סכרת רגילה, ולכן יש צורך להשגיח על האישה ההרה.
  • דימומים וגינליים: דימומים קלים בזמן הריון הם תופעה שכיחה, ובדרך כלל חסרת משמעות. אך לעיתים עשוי הדימום לסמן שמשהו לא תקין, או שהולכת להתרחש הפלה. כאשר אישה סובלת מדימומים משמעותיים, עליה להיות במנוחה ובהשגחה בשמירת הריון.
  • בדיקת מי שפיר: עודף או מחסור במי שפיר (כפי שמתגלה בבדיקת אולטראסאונד) מחייבים שמירה ומעקב צמוד.
  • עיכוב בגדילת העובר.
  • ניתוח קיסרי: אישה שעברה שני ניתוחים קיסריים, ויש חשש שהצירים יגרמו לקריעה במקום הניתוח, מאושפזת להשגחה לקראת סוף ההריון.
  • מחלות של האישה, כגון מחלות לב, מחלות נשימה וכאבי גב משמעותיים.

שמירת הריון – מהי?

בשמירת הריון האישה צריכה להיות במנוחה- בדרך כלל בחצי ישיבה או בשכיבה מלאה (כאשר יש דינמיקה של צוואר הרחם). בדרך כלל האישה יכולה להשאר בביתה, אך עליה להמנע מפעילויות רגילות. אם ניתן, מומלץ לאישה ללכת מעט בבית ולצאת מעט החוצה על מנת לעודד את זרימת הדם, אך אסור לה להתאמץ.

במצבים חמורים יותר, כאשר הסכנה לעובר או ליולדת משמעותיים יותר, מתקיימת שמירת ההריון בבית החולים, ביחידות להריון בסיכון גבוה. כך האישה יכולה להיות בהשגחה מתמדת. שמירת ההריון יכולה להתקיים למשך ימים או שבועות מספר בכל שלב של ההריון, ולעיתים היא נמשכת אפילו במשך חודשים עד ללידה.

זכויות

מבחינת ביטוח לאומי, שמירת הריון נחשבת לאחר 30 ימים רצופים של שמירה. במקרה כזה, זכאית האישה לקבל מביטוח לאומי גמלת שמירת הריון.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן