בדיקת קולפוסקופיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת קולפוסקופיה

בדיקת קולפוסקופיהבדיקת קולפוסקופיה היא בדיקה אבחנתית של העריה (שפתי הפות), הנרתיק וצוואר הרחם. בדיקת פאפ לעומת זאת היא בדיקת סקר שאין בכוחה לספק אבחנה ברורה ולפיכך במקרים בהם מתגלים ממצאים חשודים בבדיקת הפאפ, ניתן להמשיך ולבדוק את הנבדקת באמצעות בדיקת קולפוסקופיה לקבלת אבחנה חד משמעית.

הבדיקה תבוצע כל אימת שבדיקת הפאפ העלתה ממצאים שמעידים על סרטן צוואר הרחם, דיספלסיה של צוואר הרחם, נוכחות של וירוס הפפילומה האנושי או על הופעה חוזרת או ראשונית של תצורה לא נורמטיבית של תאי קשקש.

במקרים מסוימים הבדיקה מבוצעת גם בנשים שלא עברו בדיקת פאפ וזאת במקרים בהם התגלו נגעים חשודים בצוואר הרחם במהלך בדיקת אגן הירכיים שיש לברר את טבעם.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

בדיקת קולפוסקופיה היא בדיקה פשוטה מאוד שנמשכת בממוצע בין עשר לחמש עשרה דקות לכל היותר. במהלך הבדיקה הנבדקת שוכבת על גבה ורגליה מפושקות בדומה לתנוחה שבה נמצאת המטופלת במהלך בדיקה שגרתית אצל רופא הנשים.

בתחילת הבדיקה הרופא שמבצע את הבדיקה מחדיר לנרתיק של הנבדקת מכשיר הנקרא מפשק או ספקולום שבעזרתו הוא מרחיב את הפתח של הנרתיק. לאחר מכן, הוא מאתר את צוואר הרחם, מנקה אותו מהפרשות שעלולות להפריע לביצוע הבדיקה וצובע את צוואר הרחם באמצעות חומצה אצטית.

הצביעה של צוואר הרחם עלולה לגרום לאי נוחות קלה או לתחושת צריבה לא חמורה במיוחד, אך לא מדובר על פעולה הכרוכה בכאב בדרך כלל. לאחר הצביעה התאים החשודים נצבעים בצבע לבן ואז ניתן להסתכל עליהם באמצעות מכשיר הקולפוסקופ. מדובר על מיקרוסקופ הממוקם במרחק של כשלושים ס"מ מפתח הנרתיק המאפשר להגדיל את התמונה הנראית דרכו פי שישים.

במידת הצורך, כאשר מתגלים ממצאים חשודים, הרופא יכול להמשיך בביצוע ביופסיה, כלומר להסיר דוגמית מרקמה חשודה.

תוך כמה זמן ניתן לקבל תשובות?

במידה והבדיקה כוללת התבוננות בלבד באמצעות קולפוסקופ, הרי שכבר לאחר סיום הבדיקה ניתן יהיה לשמוע את חוות דעתו של הרופא. עם זאת, במידה ונלקחה דוגמית רקמה לבדיקה, הרי שיש להמתין עד שתחזור מהמעבדה אליה נשלחה לבדיקה. פרק זמן זה יכול לעמוד גם על שבועיים.

מה הן תופעות הלוואי של הבדיקה?

באופן עקרוני במידה ונלקחה דוגמית רקמה במהלך הבדיקה, ייתכנו דימומים וכאבים לאחר הבדיקה במשך מספר ימים. עם זאת, במקרים מסוימים מופיעים תסמינים שיש בהם כדי להעלות חשד להופעת סיבוך מסוים. במידה ומופיעים המקרים הבאים שיפורטו מיד, יש ליצור קשר עם רופא הנשים באופן מידי:

  • עלייה של חום הגוף מעבר לשלושים ושמונה מעלות צלזיוס.
  • הופעה של התכווצויות באגן או כאבים באגן שאינם מוקלים או משתפרים באמצעות משככי כאבים דוגמת אדוויל או איבופרופן.
  • דימום מהנרתיק שלא נפסק גם לאחר שבוע שלם.
  • הפרשות נרתיקיות המדיפות ריח רע. חשוב להבחין בין הפרשות חריגות אלו לבין הפרשות בעלות גוון חום עד שחור שעלולות להופיע בימים הראשונים לאחר הבדיקה ושאין בהן כדי להעלות את החשד לקיום מצב מסוכן.
  • דימום נרתיקי כבד במיוחד שאינו שגרתי.

על מה יכולות להעיד התוצאות של הבדיקה?

התוצאות של הבדיקה יכולות להעיד על מצב סרטני או על מצב טרום סרטני (כמובן שבמקרים מסוימים הן מעידות על מצב תקין לחלוטין).

במצב הטרום סרטני ניתן לטפל בקליניקה של רופא הנשים בהתאם לדרגת החומרה שלו. יש לציין כי האבחון המדויק של המצב ניתן לביצוע רק באמצעות בדיקת מעבדה ולכן הסרה או צריבה של הנגע תתאפשר רק לאחר סיום בדיקות המעבדה.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן