מהו צנתור לב?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צנתור לב

צנתור לב

צנתור לב זהו הליך פולשני המשמש על מנת לבדוק את הלב והעורקים הכליליים (העורקים המספקים דם ללב עצמו) או לאבחן מחלות לב. כדי לבצע את ההליך, המנתח משתמש בצנתר שזהו צינור דק גמיש חלול וארוך.

בדרך כלל, מכניסים את הצנתר דרך עורק במפשעה (העורק הפמורלי) או דרך עורק בפרק כף היד (העורק הרדיאלי) לכיוון הלב דרך כלי הדם.

לעיתים, במהלך הצנתור, הרופא ייקח חתיכה קטנה (ביופסיה) כדי לבדוק במיקרוסקופ האם תאי הלב תקינים.

באיזה מקרים הרופא ימליץ לצנתר?

ישנם לא מעט מקרים בהם הרופא, בדרך כלל קרדיולוג, יכול להיעזר בצנתור.

לבדוק האם יש פגם מולד בלב – ישנם מקרים בהם תינוקות נולדים כאשר יש להם חור בין שני חדרי הלב, שבאופן טבעי צריך להיסגר, אך אצלם הוא נשאר פתוח.

ישנם אנשים שסובלים מהיחלשות של שריר הלב או הגדלה שלו.

טרשת עורקים – זהו מצב שבו העורקים נסתמים לאורך השנים על ידי חומרים מסוימים הנמצאים בדם בעיקר שומן, תהליך זה מסוכן במיוחד כאשר הוא מתרחש בעורקים הכליליים ועלול להוביל להתקף לב.

ישנם פגמים שונים במסתמי הלב (נקרא לעיתים רשרוש בלב או אוושה בלב) – מה שיכול להוביל לבעיות בסגירת המסתמים בלב וכתוצאה מכך להפרעה בזרימת הדם.

אי ספיקת לב – מצב שבו הלב אינו מצליח לזרוק את הדם לגוף, זהו מצב מסכן חיים שמחייב טיפול בדחיפות.

כל אלו ועוד הינם דוגמאות למצבים בהם הרופא צריך לבדוק ולטפל בלב והוא בודק אותו על ידי צנתור.

ישנם סימפטומים שמטופלים מתלוננים עליהם שבעקבותיהם הרופא גם יכול להמליץ על צנתור, בניהם: כאבי חזה, סחרחורת, דלקת גרון כרונית, עייפות כבדה וקוצר נשימה.

כיצד מתבצע הצנתור?

לפני הצנתור, הרופא ישאל את המטופל האם הוא לוקח תרופות נוגדות קרישה כדוגמת אספירין. תרופות אלו יכולות לגרום לדימום יתר ולכן לעיתים הרופא ימליץ על הפסקתן. לאספירין לוקח מספר ימים עד שהאפקט שלו מתפוגג לחלוטין ולכן לעיתים, כאשר המצב אינו דחוף, הצנתור עלול להידחות עד לאחר שאפקט התרופה יתפוגג לגמרי.

את הצנתור עצמו עושים בהרדמה מקומית ולאורך התהליך המטופל מחובר למכשיר אק"ג על מנת לבדוק את הפעילות החשמלית של הלב. הרופא מזריק חומר להרדמה מקומית באזור הכניסה של הצנתר וכפי שאמרנו, בדרך כלל אזור הכניסה הוא במפשעה או בפרק כף היד.

לאחר שההרדמה המקומית החלה לפעול, המצנתר יחדיר צינור פלסטיק חלול לתוך כלי הדם שדרכו המצנתר יכניס את הצנתר. בהמשך, הרופא ישחיל את הצנתר לכיוון אבי העורקים, שזהו העורק הראשי שיוצא מן הלב ומספק דם לכל הגוף.

מאבי העורקים הצנתר יגיע אל הצד השמאלי של הלב. באזור זה מוזרק חומר ניגוד המשמש להדמיה של הלב והעורקים הכליליים על ידי מכשיר רנטגן. לאחר שהרופא ישיג את המידע הדרוש לו הוא יוציא את הצנתר.

המטופל נלקח לחדר התאוששות לאחר הצנתור, שם האחות משגיחה על המדדים של המטופל ועל האזור שבו הכניסו את הצנתר. כמה שעות לאחר הצנתור המטופל צריך להיות במצב שכיבה.

מהם הסיכונים הכרוכים בהליך הצנתור?

הסיכונים הנלווים להליך שונים מאדם לאדם בהתאם למצבו של כל מטופל. אלו חלק מהבעיות העלולות לנבוע מהתהליך. נזק לכליות, חוסר אספקת דם מקומית ללב, כאבים בחזה, זיהום באזור הכנסת הצנתר, עלולות להופיע בעיות בקצב הלב, דימום מאזור הכנסת הצנתר ופגיעה באחד העורקים שדרכו עובר הצנתר. לעיתים נדירות ניתן לקבל אירוע מוחי במהלך הצנתור.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן