צמחי מרפא לריפוי מחלות ובעיות רפואיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צמחי מרפא

צמחי מרפא תרופות קונבנציונליות רבות נושאות בחובן השפעות שליליות ותופעות לוואי שונות בצד ההשפעה המרכזית שלהן, המיועדת להקל על מחלות ומכאובים שונים.

עובדה זאת דוחפת אנשים רבים בכל העולם לחפש תשובה ברפואות עתיקות יומין, הנחשבות בעיני רבים כטבעיות ובריאות יותר.

אחת התחומים הפופולרים כיום הם הרפואה הבוטנית, או במילים אחרות שימוש בצמחי מרפא למטרות רפואיות שונות.

כיום, יותר ויותר אנשים מוצאים שימוש ברפואה בוטנית, או בשמה המוכר – הרבליזם, בהקלה על מכאובים שונים, טיפול במחלות ופציעות וכתחליף לתרופות קונבנציונליות או יחד איתן.

כך לדוגמא, אנשים רבים קונים בבתי המרקחת תרופות טבעיות המורכבות מתמציות של צמחים הנחשבים למסייעים למחלות כאלו ואחרות – ברוב המקרים מדובר בתרופות המיועדות לטיפול במחלות קלות, וירוסים ומכאובים שונים (הצטננות וגודש באף, דלקות קלות ועוד) המצריכים עידוד המערכת החיסונית אשר מסוגלת במקרים רבים להתמודד עם המחלה בכוחות עצמה.

אולם, השימוש בצמחי מרפא לא התחיל באותם כדורים הנמכרים בבתי המרקחת. זהו עוד גילגול  של המונח "תרופת סבתא". השימוש בצמחי מרפא מתועד כבר בתקופה הפרה-היסטורית, ממצאים ארכיאולוגיים במקומות שונים בעולם עולה כי הניאדרתלים שחיו באזור לפני 60,000 שנה מצאו כבר אז שימוש בצמחי מרפא.

התפתחות השימוש בצמחי מרפא

תרבויות רבות בכל העולם עשו שימוש באלפי סוגים של צמחי מרפא שגדלו באזורם על מנת לטפל במחלות שונות, משיחות שהתקיימו עם מרפאי ילידים בימנו התברר כי אלו מעידים כי למדו את תורת הריפוי בצמחי מרפא מהתבוננות בבעלי החיים אשר נמצאים בקרבתם.

עובדה מעניינת זאת מתקשרת לדעתם של אנתרופולוגים רבים, הסוברים כי בעלי חיים רבים בכל חלקי כדור הארץ פיתחו באופן אבולוציוני נטייה לאכול חלקים מסויימים של צמחים כנסיון להקל על מחלות שונות.

אלו מכם אשר מגדלים כלבים בוודאי מכירים את הנושא מקרוב, כלבים רבים בוחרים לאכול צמחים וסוגי דשא מסויימים בעת טיולם בחוץ כתגובה לבעיות עיכול שונות.

האנתרופולוגים סבורים כי בעלי חיים רבים, התנסו בחיפוש אחר צמחים שיסייעו בעת מחלה בדרך של ניסוי וטעייה ובחלוף השנים, דרך הבנה, אינסטינקטים ותצפיות על בעלי חיים, אימצו שבטים רבים בעולם את הרפואה הבוטנית אליהם ופיתחו עם הזמן בסיס ידע רחב בנוגע לשימוש בצמחים אלו.

בימינו, במקביל לתרופות הסבתא הרפואה המודרנית מכירה יותר ויותר בתועלתם של צמחי המרפא, ויעילותם מתגלה כבעלת ביסוס מדעי במחקרים קליניים וניסויי מעבדה שונים. היתרון המשמעותי של צמחי מרפא מתבטא בין היתר בעובדה שלצמחי מרפא, להבדיל מתרופות קונבנציונליות, אין כמעט תופעות לוואי.

שימוש בצמחי מרפא

חשוב לזכור, לפני שאתם רצים לגינה הקרובה ללקט צמחים לא מוכרים, כי קיימים סוגים רבים של צמחי מרפא הרעילים לבני אדם או עלולים להפוך לרעילים במינון לא נכון או צורת הכנה לא נכונה ולכן, אם ברצונכם להתנסות ברפואה בוטנית חשוב לעשות זאת בהכוונתו ובפיקוחו של איש מקצוע או רופא.

שמם של צמחי מרפא רבים כבר שגור בפינו וזאת בשל העובדה שהשימוש שנעשה בהם נרחב ומוכר, כך לדוגמא:

  • אכינצאה – צמח שמקורו מדרום אמריקה. שורש הצמח נחשב בעל תכונות אנטי ספטיות, אנטי וירליות ואנטי פטרייתיות, כמו כן, הצמח נחשב כמסייע לתמיכה והמרצת המערכת החיסונית.
  • בבונג (קמומיל) – שמקורו בגרמניה. השימוש נעשה בפרחי הצמח, הנחשב כבעל פעילות מרגיעה, אנטי דלקתית ואנטי אלרגנית.
  • גינסינג – צמח עדין שמקורו בסין. שימוש בשורשי הצמח נחשב כיעיל להגברת האון הגברי וכן מומלץ לשימוש במקרי חולשה פיזית ונפשית ובמצבי דיכאון.
  • שום – צמח נפוץ הגדל בכל העולם. נחשב כצמח אנטי בקטריאלי, מוריד לחץ דם, מסייע לבעיות נשימה ובשימוש חיצוני עוזר להזרמת דם אל המקום המיועד, מסייע בטיפול בפציעות ודלקות.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן