גלולת פלורט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולת פלורט

גלולת פלורטגלולת פלורט היא גלולה חדשה בשוק של הגלולות למניעת היריון, והיא שייכת לגלולות המשולבות שמכילות בתוכן מינון הורמונאלי נמוך מהרגיל.

הגלולה מהסוג הזה, כמו חברותיה לקבוצה, מכילה בכל טבליה נגזרת מלאכותית של ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון. גלולת פלורט יעילה במיוחד ומונעת היריון ב- 99%. חשוב לציין שהגלולה היא אמצעי מניעה נגד היריון והיא אינה מונעת הידבקות של מחלות מין.

אופן פעילות הגלולה

גלולת פלורט מפעילה שלושה מנגנונים בכדי למנוע היריון. מנגנון הפעולה הראשון והעיקרי שלה הוא מניעת תהליך הביוץ הטבעי של גוף האישה.

בכל טבליה ישנם הורמונים מלאכותיים שגורמים לכך שההורמונים אשר אחראיים על תהליך הביוץ לא ישתחררו. הורמונים אלה נקראים גונאדוטרופינים והם נמצאים בבלוטת יותרת המוח. מבלי שחרורם של ההורמונים אין תהליך של ביוץ.

מנגנון פעולה שני של גלולת פלורט הוא עיבוי של רירית צוואר הרחם שמונע את היכולת של הזרע לחדור פנימה לרחם מהנרתיק דרך הצוואר.

מנגנון שלישי הוא הפיכתה של רירית הרחם לדקה יותר ויותר, מה שמקשה מאוד על התפתחות של היריון גם במידה והתרחשה הפרייה בדרך טבעית.

הרכב גלולת פלורט

גלולת פלורט מגיעה בצורת טבליות שמיועדות לבליעה דרך הפה. ישנם שני מרכיבים פעילים בכל טבליה. מרכיב ראשון הוא ETHINYLESTRADIOL במינון של 0.03 מיקרוגרמים והמרכיב השני הוא GESTODENE במינון של 0.075 מיקרוגרמים.

כיצד נוטלים את הגלולה?

חפיסה אחת של גלולות פלורט מכילה בתוכה 21 טבליות קטנות, אותן יש ליטול מדי יום במשך שלושה שבועות מלאים. לאחר התקופה ישנה הפסקה בנטילתן למשך שבעה ימים שבהם מופיע הדימום הווסתי. לאחר ההפסקה של אותו שבוע יש להתחיל חפיסה חדשה של הגלולות.

על מנת שתתאפשר מניעת היריון ברמה הגבוהה ביותר מומלץ מאוד ליטול את הגלולה באותה שעה בכל יום, וזאת כדי למנוע את שכחת הנטילה. דרך נהדרת לעשות זאת היא לקבוע זמן מסוים שבו האישה יודעת באופן וודאי שהיא עושה פעולה מסוימת שתזכיר לה את נטילת הגלולה, כמו למשל קימה בבוקר, הליכה לישון, אכילת ארוחה מסוימת לאורך היום. השעה לא חייבת להיות מדויקת, אבל מומלץ מאוד ליטול את הגלולה בערך סביב שעה מסוימת.

יתרונות הגלולה

גלולת פלורט נועדה בראש ובראשונה למנוע היריון, אך מעבר לכך יש לה עוד יתרונות נוספים כמו הסדרת המחזור והופעת הווסת בזמן מדויק, מניעת כאבים עוד לפני הווסת, מניעת כאבים בזמן הווסת, טיפול בבעיה של שעירות יתר בגוף וטיפול בבעיות עור בפנים- פצעי בגרות (אקנה).

תופעות לוואי של הגלולה

בנטילת גלולות למניעת היריון קיים סיכוי להופעה של תופעות לוואי אחדות. ברוב המקרים הן חולפות תוך זמן קצר- עד כמה חודשים לאחר שגוף האישה הסתגל לשינויים ההורמונליים.

חשוב לציין, שבמקרים בהם תופעות הלוואי חמורות ולא חולפות יש צורך להגיע לרופא לצורך בדיקה מחודשת, ואולי אף להחליף את סוג הגלולה או להפסיק להשתמש בה באופן מוחלט.

תופעות הלוואי שייתכנו בעת נטילת גלולת פלורט הן דימומים בין וסתיים, כאבי ראש קלים, עלייה במשקל, הרגשה של נפיחות, בחילות, הקאות, שלשולים, תגובות בין תרופתיות, הרגשת דכדוך ועוד.

גלולת פלורט- למי היא לא מומלצת?

כמו לשאר הגלולות, ביניהן הגלולות המשולבות, גם לגלולת פלורט יש רשימה של מקרים בהם לא מומלץ ליטול אותה:

  • נשים מניקות לא יכולות ליטול את הגלולה מכיוון שהיא גורמת לייבוש החלב. עבור אותן נשים מומלץ ליטול גלולות למניעת היריון שבתוכן יש את הורמון הפרוגסטרון בלבד ולא את הגלולות המשולבות.
  • נשים מעל גיל 35 שמעשנות.
  • נשים עם רקע רפואי של סרטן השד או סרטן הרחם מכיוון שסוגי סרטן אלה תלויים בהורמון האסטרוגן כדי להתפתח ולגדול.
  • נשים עם רקע משפחתי של מחלות קרישיות הדם או כאלה שסובלות מקרישיות מכיוון שהגלולות עלולות לגרום לקרישי דם ורידיים, מה שגורם לתסחיפי ריאה בתקופת נטילת הגלולה.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן