בית החולים פוריה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בית החולים פוריה

בית החולים פוריהבית חולים פוריה על שמו של ברוך פדה שהיה מנהל בית החולים בעבר, פועל החל משנת 1955 ברמת פוריה אשר ממוקמת לא רחוק מהעיר טבריה.

בית החולים אחראי על מתן שירותים רפואיים לאוכלוסייה של כ- 100,000 איש מטבריה, הגליל התחתון, תושבי העמקים, עמק הירדן, רמת הגולן וגם לתיירים המגיעים לאזור.

מאז שהוקם עבר בית חולים פוריה שינויים רבים וכיום פועל כבית חולים מוביל ומודרני, הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינת הגישה הסביבתית. במחלקות רבות בבית החולים פועלות מערכות מחשוב מתקדמות ופוריה הפך לחלוץ של ממש בהפיכתו לבית חולים ממוחשב המסתמך על מערכות חכמות.

חידושים טכנולוגיים ואיכות הסביבה

בית חולים פוריה היה בית החולים הראשון אשר השתמש במערכת המרכזת את כל ההדמיות הדיגיטליות למערכת אחת וכך יכולים הרופאים לגשת אל תיקו הממוחשב של החולה מעגלות ממוחשבות ליד מיטתו ולקבל היסטוריית צילומים ופענוחי רנטגן.

אחת ממטרות בית החולים בהפיכתו לבית חולים ממוחשב היא צמצום השימוש בנייר מתוך ראייה  אקולוגית לטובת איכות הסביבה. השאיפה בבית החולים היא לחבר את כל המחלקות, המרפאות והיחידות הרפואיות למערכת ממוחשבת, כך שלא יהיה כל צורך בשימוש בנייר לגיליונות רפואיים, תדפיסים ועוד.

הפיכת בית החולים לממוחשב תועיל לא רק לאיכות הסביבה, אלא גם ליעילותו של בית החולים בטיפול מהיר ואפקטיבי. בתי חולים גדולים ומפותחים סובלים לרוב מעיכובים בטיפול בחולים בגלל הצורך בניוד תיקים בין מחלקות, אך השאיפה בפוריה היא יצירת מערכת אשר תרכז בתוכה את כל המידע אודות החולה, אליו תתאפשר גישה מכל אחת מהמחלקות ולכל אחד מהרופאים המומחים.

מחלקות ויחידות מיוחדות

כחלק מהתפתחותו של בית החולים החל להיבנות בשנת 2009 אגף חדש לרפואה דחופה אשר צפוי בין היתר לכלול כ- 160 מיטות בתוך מרתף מוגן. בנוסף לכך צפוי לקום אגף קרדיולוגיה חדש, בית מרקחת חדש, אגף אימהות אשר יאחד בתוכו את מחלקות הנשים והיולדות וגם מחלקת הילדים צפויה לעבור שיפוץ נרחב.

בית חולים פוריה שם את הדגש על התאמתו כבית חולים קטן לשירות האוכלוסייה בצפון הארץ ומתוך כך הוקמו מספר יחידות ומחלקות אשר נועדו לשרת את צרכי האוכלוסייה המקומית. יחידת הצנתורים של פוריה למשל, קמה לאחר ההבנה כי לא ניתן להפעיל חדר מיון לשירות התושבים, מבלי להיות מסוגלים לערוך צנתורים באופן מיידי.

מאותן הסיבות הוקמה גם בשנת 2007 מחלקה אונקולוגית חדשה בבית החולים. טרם פתיחת המחלקה נאלצו תושבי הצפון אשר נזקקו לטיפולים כימותרפיים לנסוע שעות לבתי חולים מרוחקים ולקבל טיפול במחלקות אונקולוגיות אחרות.

לאחר שנים של מאבקים הוקמה המחלקה החדשה אשר תספק שירותים רפואיים לכ- 200,000 תושבים. בנייתה של המחלקה החדשה עלתה קרוב למיליון שקלים, בתחילה תפקדה המחלקה רק כמה ימים בשבוע, אך בעקבות עוד ועוד פניות החלה לפעול באופן שוטף.

בשנת 2009 החלו בבית החולים פוריה בבנייתו של מבנה חדש אשר צפוי להכיל את אגף היולדות החדשני. כיום לרשות תושבי הצפון עומדים 6 חדרי לידה ובית החולים מאפשר ליווי של שני מלווים וגם של דולה תומכת לידה. בית החולים לא מספק חדרים ללידה פרטית, אך ליולדות ניתנת האפשרות ללידה טבעית ללא אפידורל.

מחלקת היולדות מספקת גם אמצעים נוספים להקלה על כאבי הלידה כמו שימוש בגז צחוק, כדור פיזיו ושימוש בשיטות אלטרנטיביות כמו הילינג או רפלקסולוגיה. המחלקה לא מאפשרת לידת מים, אך ליולדות ניתנת האפשרות לשהות באמבטיה בשלבי הצירים עד ללידה פעילה. זוגות אשר מעונינים לבחון את אגף היולדות יכולים גם להצטרף לסיורים המתבצעים במועדים קבועים מדי שבוע.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן