פאניקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פאניקה

הפאניקהפרעת פאניקה שונה מאוד מחרדה יומיומית. היא מתרחשת בתדירות גבוהה יותר, ומתחילה בבגרות הצעירה. בדרך כלל, היא אינה נעלמת מעצמה, אך בעזרת הטיפול הנכון, ניתן לסייע לסובלים מההפרעה.

אנשים רבים הסובלים מהפרעת פאניקה מפתחים חרדה עזה בין ההתקפים. הם עלולים לפתח פוביות בנוגע למקומות או מצבים שבהם ההתקפים מתרחשים, כמו בסופרמרקטים או במצבים יומיומיים אחרים. ככל שתדירות ההתקפים גוברת, האדם מתחיל להימנע ממצבים בהם הוא חושש כי התקף נוסף יתרחש ולא תהיה לו עזרה זמינה מיידית. הימנעות זו עלולה בסופו של דבר להתפתח לאגורפוביה, חוסר יכולת לעזוב סביבה מוכרת ובטוחה.

מה גורם להפרעת פאניקה?

תורשה, גורמים ביולוגיים אחרים, אירועי חיים מלחיצים וחשיבה באופן שמקצין את התגובות הגופניות הנורמאליות, עלולים להיות הגורמים להפרעת פאניקה, למרות שהגורם המדויק אינו ידוע, והוא נתון לחקירה מדעית אינטנסיבית.

תסמינים של פאניקה

במהלך התקפי פאניקה, אדם חווה חלק מהתסמינים הבאים:

  • הלמות לב עזה, או החסרת פעימה
  • כאבים בחזה, לחץ או חוסר נוחות
  • קשיים בנשימה
  • חנק או תחושת מחנק
  • הזעת יתר
  • סחרחורת
  • בחילה או בעיות קיבה
  • עקצוץ או חוסר תחושה בחלקי גוף שונים
  • צמרמורות או גלי חום
  • טלטול או רעד
  • תחושות חוסר ממשות או תחושת ניתוק מהגוף.

במהלך ההתקפים האלה, האדם חש דחף לברוח. הוא סבור כי משהו נורא עלול לקרות, כי הוא עלול למות, לקבל התקף לב, להיחנק, או לאבד שליטה.

כיצד מאבחנים הפרעת פאניקה?

הפרעת פאניקה עשויה לחקות מגוון רחב של מצבים רפואיים, כגון בעיות לב ותלונות עיכול. לכן, הדבר הראשון אותו יש לעשות הוא לקבל הערכה רפואית מלאה ומדויקת.

הרופא מתרכז בתסמינים הגופניים, אך על המטופל ליידע אותו גם אודות ההיבטים האחרים של ההתקפים, ולדווח לו על הדרך בה הוא מרגיש בעת התרחשותם. בנוסף, הרופא ישאל אם ההתקפים מונעים מהאדם לבצע פעילויות רגילות. במיוחד יש ליידע את הרופא לגבי הרגלי שתייה או שימוש בסמים על מנת לשלוט בתסמינים. לאחר האבחון המדויק ושלילת המצבים הרפואיים האחרים, הרופא יכול לקבוע את הטיפול המתאים ביותר.

טיפולים יעילים להפרעת פאניקה

התקפי פאניקה עלולים להיות הרסניים, וליטול לחלוטין את שליטת האדם על חייו. ללא טיפול, יתכן שהאדם ימשיך לסבול מהתקפי חרדה במשך שנים, ולהיות מוגבל בחייו, לסבול במערכות יחסים עם בני משפחה, חברים ועמיתים לעבודה. מומלץ שלא להקשיב לאנשים בסביבה אשר טוענים כי "אין מה לדאוג", "זה רק לחץ", זה הכול בראש שלך", או "צא מזה". הפרעת פאניקה היא אמיתית ואין לפקפק ברצינותה.

טיפול בהפרעת פאניקה יכול להיות מורכב מלקיחת תרופות על מנת לאזן את הכימיקלים בגוף.

טיפול נוסף עשוי להיות כרוך בעבודה עם פסיכותרפיסט על מנת להשיג שליטה על החרדות.

מחקרים מראים כי שני סוגי הטיפול עשויים להיות מועלים מאוד. עבור חולים רבים, שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה עשוי להועיל יותר מאשר טיפול בודד. טיפול מוקדם עשוי לסייע בשמירה על התפתחות הפרעת פאניקה למצבים נפשיים מורכבים יותר.

שיטת טיפול נוספת היא טיפול קוגנטיבי התנהגותי, אשר מלמד את המטופלים כיצד להתמודד עם התקפי הפאניקה ולהפחית את החרדה. הטיפול מבוצע על ידי איש מקצוע מנוסה אשר יכול להפחית או למנוע את ההתקפים בשבעים עד תשעים אחוזים מהמקרים.

רוב המטופלים מראים התקדמות משמעותית לאחר מספר שבועות של טיפול. ההתקפים עדיין עלולים להתרחש, אך אם הם מטופלים ביעילות ולעיתים קרובות המטופל אף רוכש את הכלים לזהותם ולמנוע אותם.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן