סרטן הריאה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סרטן הריאה

סרטן הריאהבאמצע שנות ה – 40 סרטן הריאה היה נחשב לנדיר. כיום, נחשב סוג סרטן זה לקטלני ביותר מבין כל סוגי הסרטן. אולם, עיקר התמותה אינה נובעת מהגידול הראשוני אלא מהגרורות שהוא מפזר בין חלקי הגוף השונים. חלק מהגרורות מופיעות לאחר כמה שנים וחלקן מיד.

קרוב ל-90 אחוז מהאנשים הסובלים מסוג סרטן זה הינם מעשנים. נתון מעניין הוא, שהשכיחות של סרטן זה יורדת אצל גברים אולם עולה אצל נשים לאורך השנים ובדרך כלל הסרטן מופיע בין גילאי 55 ל- 65.

בנוסף לקשר הסביבתי החזק (עישון), ישנו גם קשר גנטי: אם ניקח שתי משפחות לא מעשנות, באחת יש היסטוריה של סרטן הריאה ובשנייה אין היסטוריה של סרטן הריאה, עדיין ישנו סיכוי פי ארבעה לחלות בסרטן הריאה במשפחה בעלת ההיסטוריה מאשר במשפחה ללא ההיסטוריה.

גורמים לסרטן הריאות

עישון אקטיבי מהווה הגורם הנפוץ ביותר. הסיכון לחלות עולה ככל שמעלים את הכמות ואת הזמן שמעשנים. לגברים מעשנים יש סיכוי יותר גבוה לחלות מאשר נשים מעשנות וסרטן הריאה נפוץ יותר אצל נשים לא מעשנות מאשר אצל גברים לא מעשנים.

ישנם גורמים נוספים למחלה ובניהם: חשיפה לאזבסט, חשיפה לגז הרדון, חשיפה למתכות מסוימות, עישון פאסיבי, זיהום אוויר ושחפת.

סימפטומים ואבחון

בדרך כלל, המחלה מתגלה אצל אנשים באמצע שנות ה-50 לחייהם כאשר הסימפטומים מופיעים במשך כמה חודשים. שיעול הינו הסימפטום הנפוץ ביותר והוא מופיע ללא סיבה ידועה אחרת כמו דלקת גרון או גוף זר שתקוע בריאות. אנשים הסובלים מסרטן הריאה עלולים לחוש גם כאב בחזה, ירידה במשקל וקשיי נשימה. בהרבה מן המקרים ניתן גם לראות דם כאשר האדם מוציא רוק.

הצעד הראשון והכי נפוץ לעבר אבחון של המחלה הוא צילום רנטגן. הרופא שולח את החולה לצילום רנטגן לאחר שהוא חושד במחלה לאור הסימפטומים.

לאחר מכן, הרופא יכול לשלוח את החולה לבצע בדיקת CT באזורים מסוימים הקרובים לריאות כמו בטן, חזה ומוח על מנת לאבחן גרורות. בדיקת ה-CT יותר מדויקת מאשר בדיקת הרנטגן מאחר ולעיתים בדיקת הרנטגן אינה מראה היכן הגידול במדויק.

בדיקה נוספת הינה הברונכוסקופיה. בשיטה זו, הרופא מכניס מכשיר עם מצלמה דרך האף או הפה של החולה וכך יכול לבחון אם יש גידולים והיכן הם נמצאים. בעזרת מכשיר זה ניתן לדגום חתיכה קטנה על מנת לשלוח אותה לבדיקה (ביופסיה).

כיצד מטפלים בסרטן הריאה?

כיום, ישנם כמה סוגי טיפולים עיקריים במלחמה בסרטן הריאה. הראשון הינו התערבות כירורגית. ישנם מספר סוגי ניתוחים בהם כריתת חלק קטן מהריאה, כריתת אונה שלמה של הריאה ואפילו, כריתה של כל הריאה בשלמותה.

גודלה של ההתערבות הכירורגית תלויה בשלב שבו הגידול נמצא, כלומר, עד כמה הוא התפשט, במיקום של הגידול ובסוג התא הגידולי.

טיפול נוסף הינו באמצעות הקרנות של הגידול. הקרינה למעשה יוצרת חומרים שפוגעים ב-DNA של תאי הגידול (וגם לעיתים ב-DNA של תאים בריאים כנזק משני) ובכך מונעים ממנו להתחלק ולגדול.

טיפול שבדרך כלל נהוג לתת ביחד עם ההקרנות הוא הכימותרפיה. כאשר אלו תרופות שמעכבות את התא מלייצר DNA חדש על מנת לשוב ולהתחלק ובכך מונעות מהגידול לגדול.

התמודדות עם סרטן הריאות

גם נפשית וגם פיזית קשה להתמודד עם סרטן הריאה. אנשים המאובחנים עם סרטן הריאה מרגישים בהתחלה שהם אינם שולטים בחייהם ואינם יודעים כיצד להתמודד עם הבשורה המרה.

לאור הפרוגנוזה הגרועה של סוג סרטן זה, שכיום רק 15 אחוז מהמאובחנים מצליחים לשרוד מעל 5 שנים, רבים מרגישים בלבול ופחד.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן