דלקת סינוסיטיס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת סינוסיטיס

דלקת סינוסיטיססינוס הוא חלל מלא באוויר המצוי בגולגולת, ומחובר לדרכי הנשימה באף באמצעות חור צר המצוי בעצמות האף. אצל המין האנושי קיימים ארבעה זוגות של חללים מסוג זה. לסינוסים מטרות שונות כמו חימום האוויר הנשאף, בידוד עיניים ועצביים והגדלת תהודת הקול.

סינוסיטיס הינה דלקת המתפתחת בחללי האוויר המצויים באף. סינוסיטיס יכול להגרם כתוצאה מזיהום שמקורו בחיידק או נגיף ובמקרים אחרים עלול לנבוע מאלרגיה, גירוי כימי וחלקיקים בסינוסים. דלקת זו מסווגת במספר דרכים כגון זיהום חריף, זיהום כרוני, נגוע ובלתי נגוע.

מהי דלקת הסינוס?

זיהום הסינוס מתרחש כאשר אורגניזם פתוגני (וירוס, חיידק או פטרייה) גדל בתוך הסינוס וגורם לחסימה לסירוגין של פתחי הסינוס. ניקוז של ריר ומוגלה מתרחש לעיתים קרובות כאשר החסימה נפגמת, אל עבר הגרון והנחיריים. זיהום זה עלול לגרום לדלקת הסינוסים, חסימת הסינוסים ויצירת אי נוחות.

סינוסיטיס הוא אחד המצבים השכיחים יותר שעלולים להשפיע על אנשים במהלך חייהם. בדרך כלל זיהום זה מתרחש לאחר גירוי של מעברי האף כתוצאה מחשיפה לכימיקלים, תרסיסים, אבק וחומרים בלתי חוקיים שנשאפו דרך האף.

סוגי הדלקת

סינוסיטיס מסווג למספר סוגים על פי משך זמן הבעיה (חריף, כרוני) וסוג הדלקת (נגוע, בלתי נגוע). דלקת חריפה מוגדרת בדרך כלל כבעלת זמן הקטן מחודש ואילו דלקת כרונית מוגדרת לאחר תקופה של שלושה חודשים. דלקת בעלת אופי נגוע נגרמת בדרך כלל על ידי זיהום נגיפי ולעיתים רחוקות בלבד על ידי זיהום חיידקי. דלקת בעלת אופי בלתי נגוע לעומת זאת נגרמת על ידיד חומרים מגרים ותנאים המקדמים אלרגיה.

סימפטומים של סינוסיטיס

בדרך כלל הסימפטומים של דלקת בסינוסים הם כאבי ראש, לחץ או כאב באזור הפנים וחום. סימנים שכיחים נוספים הם הפרשת אף דהויה, תחושת מחנק באף, שיעול וכאב גרון. יש המתלוננים על רגישות מוגברת או כאב ראש כאשר רוכנים קדימה בגלל לחץ המופעל על הסינוסים.

אחרים חווים כאבי שיניים או אוזניים, עייפות וקשיי נשימה. בסינוסיטיס בלתי נגוע, תסמיני אלרגיה אחרים הקשורים לעיניים כמו גירוד והתעטשויות עלולים להופיע. ניקוז האף הוא בדרך כלל שקוף או בצבע לבנבן באנשים עם סינוסיטיס בלתי נגוע.

שיטות אבחון

דלקת בסינוסים לרוב מאובחנת על סמך היסטוריה רפואית ובדיקה שנעשת על ידי רופא. מאחר ומחקרי רנטגן רגילים של הסינוסים עלולים להיות מטעים ושיטות כגון CT וסריקות MRI, שהן הרבה יותר רגישות ביכולתן לאבחן דלקת בסינוסים, הן כל כך יקרות ולא זמינות ברוב משרדי רופאים, שנאלצים לאבחן ולטפל על סמך ממצאים קליניים בלבד.

ממצאים גופניים אלה עשויים לכלול: אדמומיות ונפיחות במעברי האף, ניקוז מוגלתי ממעברי האף ונפיחות באזור העיניים והלחיים. במקרים מסויימים תידרש בדיקה פולשנית כמו נקב הסינוסים באמצעות מחט כדי לקבוע על ידי תרביות אם מדובר בזיהום חייקי או פטרייתי.

דרכי טיפול

לסינוסיטיס הנגרם על ידי זיהום נגיפי, אין טיפול אנטיביוטי. טיפולים מומלצים כוללים תרופות לשיכוך כאבים בתדירות גבוהה וחום (כמו אקמול) וחומרים נוגדי גודש. זיהום חיידקי של הסינוסים מעורר חשד כאשר מופיע כאב באזור הפנים, מוגלה דמוית נזלת, וכאשר התסמינים נמשכים מעבר לשבוע. דלקת חיידקית חריפה מטופלת בדרך כלל באמצעות אנטיביוטיקה.

טיפול בדלקות כרוניות דורש טיפול ארוך יותר, ומצריך שימוש באוגמנטין. במקרים מסויימים אף מצריך הליך ניקוז בסינוסים על ידי התערבות כירורגית תחת הרדמה כללית. בחלק מהמקרים אם לא יינתן טיפול ראוי, עלולים להיווצר סיבוכים כמו דלקת קרום המוח, דלקות בעצמות הפנים, זיהומים בעיניים ובמקרים נדירים אף מוות.

ראו גם:
אנפילקסיס – שוק אנפילקטי

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן