סוכרת – סוגים, תסמינים ודרכי טיפול

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סוכרת

בישראל חיים כמעט חצי מיליון אנשים החולים בסוכרת. כמה ידוע לנו על המחלה? אילו סוגי סוכרת קיימים? מה התסמינים של סוכרת ואיך ניתן לטפל במחלה?

סוכרת

סכרת היא הפרעה המתבטאת בחילוף החומרים בגוף וגורמת לעלייה ברמות הגלוקוז בדם. טרם מצאו מרפא לסוכרת, אבל שילוב נכון של דיאטה, טיפול תרופתי ופעילות גופנית מבוקרת עשויים להבטיח לחולי סוכרת איכות חיים טובה.

סוגים

סכרת נעורים (סוכרת סוג 1) – סוכרת זו נפוצה אצל ילדים ומבוגרים לפני גיל 40. סוכרת נעורים מופיעה כאשר הגוף אינו מצליח לייצר אינסולין (הורמון המשפיע על חילוף חומרים וויסות הסוכר בגוף). כשאין אינסולין, הסוכר נשאר בדם וגורם לעלייה של רמת הסוכר בדם. הטיפול בחולי סוכרת נעורים נעשה באמצעות אינסולין הניתן להם באופן קבוע.

סכרת מבוגרים (סוכרת סוג 2) – מרבית חולי הסוכרת סובלים מסוג זה אשר פוגע בעיקר במבוגרים מעל גיל 30, אם כי גם מתבגרים הסובלים ממצב של השמנת יתר בסיכון לחלות.

סוכרת מבוגרים פועלת באיטיות ומתגלה בדרך כלל במפתיע דרך בדיקות דם מקריות. לסוכרת מבוגרים יש מרכיב גנטי משמעותי מאוד, אך למאפייני אורח חיים יש השפעה מכרעת על התפתחות ומהלך המחלה. סוכרת מבוגרים היא מחלה פרוגרסיבית, מצריכה יותר טיפולים והשגחה ככל שחולף הזמן.

סכרת הריון במהלך ההיריון האישה חווה לא מעט שינויים במבנה ההורמונאלי בגוף. לעיתים, השינויים ההורמונאליים הללו מובילים לסיבוכים ותסמיני היריון, ביניהם – עומס עצום על מערכת האינסולין. נשים רבות מעלות הרבה במשקל בזמן היריון ונוטות לאכילת יתר של סוכרים, מה שמחריף את הבעיה ומסכן את האם והעובר.

תסמינים

התסמינים שמאפיינים את מחלת הסוכרת, מכל הסוגים, הם:

  • הרגשת רעב (כתוצאה מבעיה בחילוף החומרים בגוף)
  • השתנה מרובה לאורך היום ובלילה
  • צימאון הנגרם מאיבוד נוזלים
  • עייפות יתר
  • ריח רע מהפה (כמו אצטון)

טיפול בסכרת

סוכרת ניתנת לאבחון בבדיקת דם שגרתית אצל הרופא, שנעשית לאחר צום של המטופל. הטיפול במחלת הסוכרת משתנה מאדם לאדם, בהתאם לסוג הסוכרת והתסמינים.

הטיפול הטוב ביותר בסוכרת הוא המניעה. ישנם כל מיני שלבים אותם יש לנקוט כדי למנוע את הידרדרות הסוכרת. אין להקל ראש באף אחד מהשלבים ומוטב להקדים תרופה למכה, בייחוד למי שמצוי בסיכון גבוה לחלות בסוכרת אם בגלל מרכיב גנטי ואם בגלל אורח החיים המערבי. מטרותיו העיקריות של טיפול בסוכרת הן איזון רמת הסוכר (גלוקוז) בדם, מניעת סיבוכי המחלה (רגל סוכרתית, התקף לב, נוירופתיה וכדומה) או טיפול בהם.

אבחון מוקדם של המחלה, התאמת טיפול ושמירה על אורח חיים בריא חיוניים לחולי סוכרת על מנת לשמור על בריאות, מניעות תופעות הנובעות מסוכרת לא מאוזנת.

איך עושים את זה?

  • תזונה נכונה: חשוב מאד לחולי סוכרת להקפיד על תפריט יומי מאוזן ומוקפד כדי להאריך חיים ולהקל על איכותם. לא להתפתות לאוכל שמן, מטוגן ומתוק. כל הבצקים למיניהם – החוצה. להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים, דגנים מלאים, שומנים מן הצומח (שמן קנולה, אגוזים, אבוקדו, שמן זית), חלבונים במידה (כדי לא לפגוע בכליות), ירקות עליים וכדומה. מבחינת משקאות – רק מים וסודה, ללא סוכר וללא חומרי מתיקה מלאכותיים.
  • פעילות גופנית מבוקרת: פעילות גופנית מבוקרת עוזרת מאד לשמור על איזון רמת הגלוקוז בדם. רצוי להתאמן לפחות ארבע פעמים בשבוע (הליכה מהירה, ריקוד, חוג אירובי, חדר כושר או מכשירי כושר), אימון אירובי של שעה בכל פעם.
  • איזון לחץ דם: חולי סוכרת הסובלים גם מלחץ דם גבוה נמצאים בסיכון גבוה לסבול מסיבוכים קטלניים. לפיכך, לצד הטיפול בסוכרת חשוב מאד לשמור על איזון לחץ הדם ולהפחית רמת שומנים גבוהה בדם (טריגליצרידים).
  • טיפול תרופתי: כאשר הטיפול השמרני לא משפיע על החולה הוא מטופל באמצעות תרופות או זריקות אשר מגבירות את ייצור האינסולין מהלבלב בהתאם לצורכי האנרגיה של הגוף ולרמת פעילותו, כדי להגיע לאיזון מוצלח יותר של רמת הסוכר בדם. לאחרונה קופות החולים מציעות סבסוד תרופות סוכרת למבוטחים.

ראו גם:
איך נגמלים מסוכר וממתוקים?

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן