מחלות חניכיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות חניכיים

מחלות חניכייםמחלות חניכיים הן בעיה המטרידה אנשים רבים, כאשר הידועה מביניהן היא העששת. מחלות נוספות הן ג'ינג'יביטיס, פריודונטיטיס או רצסיות. מחלות אלו עלולות לגרום להרס השיניים באופן בלתי הפיך, גם לאחר טיפול. כמו כן, מחלות אלו אינן תלויות גיל או מגדר, והן מופיעות, לרוב, כתוצאה מאי הקפדה על היגיינה.

מעבר לכך, ההמלצה הגורפת היא לבקר באופן קבוע וסדיר אצל רופא השיניים והשיננית, בכדי לנסות למנוע מבעוד מועד הסתבכות של בעיות, אשר כבר הופיעו, וניסיון למניעת בעיות חדשות מבעוד מועד.

ג'ינגיביטיס

מחלה זו הינה שטחית מבחינת עומק חדירתה לחניכיים, ולכן היא גם עשויה להיות הפיכה מרגע התפרצותה. הגורם לה הינו חיידק ולכן הטיפול הינו היגייני במהותו, והוא מתבסס על צחצוח שיניים וניקיון החניכיים באופן עמוק וטוב יותר. במקרה ויידרש טיפול פולשני יותר הוא יתבטא בסילוק החיידקים והאבנית, ובדרך כלל ייעשה על ידי רופא השיניים או השיננית.

בכדי למנוע מחלה זו, יש לבצע מעקב תקופתי סדיר אצל רופא השיניים, לבדיקת בעיות ופתירתן לפני סיבוכים. ההמלצה היא לבקר אצל רופא השיניים כפעמיים עד שלוש פעמים בשנה.

פריודנטיטיס

מחלה זו, למרות שרבים אינם מודעים לה, נפוצה יותר ממה שנוטים לחשוב. לאחר התפרצותה, היא הורסת את הרקמות המחזיקות את שורשי השן, ולכן היא בלתי הפיכה. בעקבות היחלשות השורש, היא עלולה לגרום לנשירת השיניים עד כדי צורך בשתלים. הסברה היא כי גורם המחלה הינו חוסר איזון בין חיידקי השיניים למערכת ההגנה החיסונית בפה. מעבר לכך, בדרך כלל, נמצא סיפור משפחתי אצל הסובלים ממחלה זו.

הטיפול המוצע במקרים אלה הוא ארוך ומתחלק למספר חלקים. מטרתו העיקרית היא להוריד את מינון החיידקים המזיקים השוכנים באזור החניכיים, באופן שטחי ועמוק.

השלב הראשון של הטיפול נעשה במטרה לעצור את הדלקת, באמצעות ניקוי רובד החיידקים והאבנית והקצאת שורשים. טיפול זה מנסה לסייע בניקוי השורשים למען השטחים העמוקים יותר של החניכיים.

השלב השני של הטיפול הינו פולשני וכירורגי בכדי לנסות לשחזר את אחיזת השורשים ברקמה. במקרה הצורך, ישתמש הרופא בחומרים ושיטות מסייעות כמו השתלת עצם ועוד.

השלב השלישי של הטיפול הינו תחזוקתי, באופן אשר יעקוב אחר המטופל כל מספר חודשים בכדי למנוע את חזרת הדלקת.
רצסיות

מחלה זו מתבטאת בנסיגת חניכיים, בדרך כלל מצידו החיצוני של השורש. הגורמים לכך הינם מגוונים ורבים, בין אם בעקבות צחצוח שיניים מרובה ואגרסיבי, אשר אינו מתאים לסוג החניכיים הדקות, ובין אם נגרם מהשתלת שיניים או הזזתם ללא התאמה לגודל הלסת. כמו כן נסיגת החניכיים עלולה אף להיגרם מחריקת שיניים כרונית.

מניעת מצב זה יכול להיעשות בכל אחד מהגורמים המוזכרים, באמצעות היגיינה וטיפול שיניים מותאמים למבנה הלסת, או שימוש בסד לילה או אמצעי מניעה אחר כנגד חריקות שיניים.

הטיפול ברצסיות ינסה לסייע במקרים בהם נמצאה גם דלקת. לאחר הטיפול הראשוני, יהיה צורך במעקב צמוד ועקבי כל מספר חודשים אצל רופא השיניים והשיננית. רק במקרה ונסיגת החניכיים מפריעה מבחינה אסתטית או גורמת לכאבים, יישקל ניתוח כירורגי, אשר הינו תהליך פולשני, ארוך טווח ומלווה בהחלמה איטית ומורכבת.

מחלות חניכיים באזורי שתלים

מצבים מורכבים יותר מבחינה רפואית מתרחשים כאשר דלקת החניכיים מופיעה באזור בו ישנם שתלים. סוגי הדלקות יכולות לכלול את אזור השתלים או את אזור העצם. הגורמים לדלקות אלו לא ידועים כל צורכם. דרכי המניעה הינם היגיינה מוקפדת, במיוחד באזורי השתלים ומעקב רפואי ושינני כל מספר חודשים, כפי שנקבע במהלך הטיפול.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן