מהן מחלות ויראליות?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ויראליות

מחלות ויראליותמחלות ויראליות הן זיהומים נפוצים מאוד אשר נגרמים באמצעות וירוסים, סוג של בקטריה. קיימים סוגים רבים של וירוסים הגורמים למגוון רחב של מחלות. הסוג הנפוץ ביותר הוא הצטננות, שנגרמת באמצעות זיהום נגיפי של דרך הנשימה העליונה, האף והגרון.

וירוסים הם מיקרואורגניזמים ייחודיים היות והם אינם מסוגלים להתרבות ללא תא מארח. לאחר יצירת קשר עם התא המארח, הווירוס מחדיר חומר גנטי לתא ומשתלט על הפונקציות שלו. התא הנגוע ממשיך להתרבות אך מתרבה יותר לחלבון נגיפי וחומר גנטי במקום המוצרים הרגילים שלו.

גורמים למחלות ויראליות

מחלות אלו מדבקות ומתפשטות מאדם לאדם, כאשר נגיף חודר לגוף, פולש לחלק הפנימי של התאים ומתחיל להתרבות. אם המערכת החיסונית אינה מסוגלת להדוף את הנגיף, הוא מוכפל ומתפשט לתאים אחרים, שב על התהליך ומוביל לזיהום נרחב.

דרכים נפוצות הגורמות לוירוסים להתפשט כוללות נשימת אוויר מזוהם בווירוס, אכילת מזון או שתיית מים מזוהמים בווירוס, מגע מיני עם אדם שנדבק בווירוס ונגיעה בגוף או העברת נוזלי גוף נגועים בווירוס.

תסמיני מחלות ויראליות

מחלות ויראליות גורמות למגוון רחב של תסמינים המשתנים באופיים וחומרתם, תלוי בסוג הזיהום וגורמים אחרים, כולל גיל האדם, האזור הנגוע בגוף, ההיסטוריה הרפואית של החולה ובריאותו הכללית. תסמינים נפוצים כוללים תסמינים דמויי שפעת וחולשה. תסמינים חמורים כוללים קוצר נשימה, כאבי חזה, איבוד הכרה או שינוי בערנות או בתודעה.

סוגי מחלות ויראליות

בין היתר, מחלות ויראליות כוללות:

טיפול במחלות ויראליות

הטיפול בזיהומים נגיפיים משתנה בהתאם לווירוס הספציפי ובהתאם לגורמים אחרים המשפיעים על המחלה. הטיפול העיקרי הוא מנוחה לה זקוק הגוף על מנת לשמור על כוחותיו, ולהתאושש מבלי לפתח סיבוכים.

בעוד שניתן לטפל בזיהומים חיידקיים באנטיביוטיקה, נדרשים גם חיסונים על מנת למנוע אותם. זוהי בדרך כלל השיטה הזולה ביותר והמשפיעה ביותר על מניעת וירוסים.

נכון להיום, קיימים חיסונים לפוליו, חצבת, חזרת, אדמת, אבעבועות שחורות ועוד. למעשה, החיסונים מחסלים מחלות ויראליות מורכבות ומונעות סיבוכים למחלות ויראליות נדירות אחרות. החיסונים מורכבים מצורה מוחלשת של הנגיף, או מחלבונים נגיפיים הנקראים אנטיגנים.

כיצד נלחם הגוף במחלות זיהומיות?

כאשר המערכת החיסונית של הגוף מזהה זיהום נגיפי, היא מתחילה להגיב באופן גנרי. המערכת החיסונית מייצרת אף נוגדנים פרטניים אשר מסוגלים להיקשר לוירוסים והופכים אותם ללא מדבקים. בנוסף, תאי T של הגוף נשלחים על מנת להשמיד את הנגיף.

קראו עוד:

טכיקרדיה

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן