מהי כתף קפואה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כתף קפואה

כתף קפואה"כתף קפואה" הוא מצב בו מופיעה הגבלה קשה בתנועת הכתף המלווה בכאב. בדרך כלל, התסמינים של כתף קפואה מופיעים בהדרגה ומחמירים ככל שעובר הזמן, ולעיתים התסמינים יכולים לחלוף רק לאחר מספר שנים.

מאתר pain נמסר כי כתף קפואה מופיעה בדרך כלל לאחר תקופות של חוסר תזוזה של מפרק הכתף, כמו לאחר ניתוחים ולאחר שבץ מוחי, והתסמינים משתפרים לרוב על ידי תרגילי מתיחה שונים. בחלק מהמקרים, נדרש טיפול מתקדם יותר הכולל הזרקת סטרואידים, ולעתים נדירות יש צורך בניתוח.

תסמינים של כתף קפואה

התסמינים של כתף קפואה מתגברים בהדרגה, וניתן לחלק אותם ל-3 שלבים (כל שלב נמשך מספר חודשים):

השלב ה"כואב" – שלב בו מופיע כאב בכתף עם כל תנועה של מפרק הכתף, ונוצרת הגבלה קשה בטווח התנועה. בשלב זה רוב האנשים מתלוננים על קושי רב להניע את היד והכתף, הופעת כאב בהרמת משקלים כבדים ובכל שימוש ביד. בנוסף, בחלק מהמקרים הכאב מתגבר במהלך הלילה וגורם להפרעות קשות לשינה, ויש צורך להקל עליו באמצעות משככי כאבים.

השלב ה"קפוא" – שלב בו הכאב אמנם פוחת אך מפרק הכתף הופך לנוקשה ביותר וטווח התנועה מצטמצם עוד יותר. בשלב זה, קשה מאוד להניע את היד, ניתן להרגיש את הנוקשות באזור הכתף והקושי בהנעת היד אינו קשור לכאב אלא קשור לנוקשות.

שלב ה"הפשרה" – שלב בו הנוקשות במפרק הכתף מתחילה לחלוף, ההרגשה הכללית משתפרת וטווח התנועה גדל חזרה. בשלב זה, ניתן להניע את היד ולהגדיל בהדרגה את טווח התנועה של היד כך שבסופו של דבר טווח התנועה חוזר לנורמה.

מה גורם לכתף קפואה?

התסמינים השונים של כתף קפואה מופיעים על רקע התעבות של הקפסולה המפרקית והתהדקותה סביב המפרק עצמו. כל מפרק בגוף עטוף בקפסולה, ובמקרים של כתף קפואה רקמת חיבור מעבה את הקפסולה וגורמת לנוקשות המפרק ולתסמינים המדוברים. ככל הנראה, השלב הראשון של המחלה המתבטא בכאבים קשים מופיע על רקע תהליכים דלקתיים, אשר בהמשך יגרמו להתעבות המפרק ולהופעת השלב ה"קפוא". עם הזמן, עובי הקפסולה יפחת, טווח התנועה ישתפר ויופיע שלב ה"הפשרה".

למרות שהסיבה לכתף קפואה עדיין אינה ברורה באופן חד משמעי, ככל הנראה מצבים של אימוביליזציה (חוסר תזוזה) של מפרק הכתף יכולים לעורר את התעבות הקפסולה והופעת התסמינים של כתף קפואה. גורמי הסיכון העיקריים של כתף קפואה הם:

  • גיל מבוגר – בדרך כלל, כתף קפואה מופיעה אחרי גיל 40 ובעיקר בנשים (ייתכן וקיים קשר לניתוחי שד).
  • החלמה מניתוח – החלמה מניתוחים באזור היד והחזה (כמו ניתוחי מסטקטומיה לכריתת שד) גורמים להגבלה בתנועת הידיים, ועל כן יכולים לעורר כתף קפואה.
  • פציעות בכתף ובידיים – אנשים רבים סובלים מקרעים חלקיים או מלאים ברצועות הכתף, אשר מגבילים מאוד בתנועה. בנוסף, שברים בידיים יכולים לגרום להגבלה קשה בתנועה הנובעת מגיבוס היד. במקרים אלה, הכתף לא זזה כראוי ויכולה להתפתח כתף קפואה.
  • שבץ מוחי – לאחר שבץ מוחי אנשים רבים נוטים לא לנוע הרבה, על רקע הפרעה נוירולוגית או ירידה בתפקוד הכללי וקיים סיכון מוגבר לפתח כתף קפואה.

אבחנה וטיפול של כתף קפואה

אבחנה של כתף קפואה יכולה להתבצע על סמך תלונות אופייניות ובדיקה גופנית בלבד. במהלך הבדיקה, הרופא בודק את טווחי התנועה האקטיביים והפאסיביים, ועל פיהם יכול לקבוע האם מדובר בכתף קפואה או במחלת כתף אחרת. לעיתים, תידרש ביצוע הדמיה על ידי בדיקת אולטרסאונד, צילום רנטגן או אפילו MRI במטרה לשלול אבחנות אחרות.

הטיפול בכתף קבועה מתבצע בעיקר על ידי פיזיותרפיה להגדלת טווח התנועה ושימוש במשככי כאבים להקלה על הכאב. לעיתים, נדרשת התערבות אגרסיבית יותר הכוללת זריקת סטרואידים, מניפולציות שונות על הכתף ואף ניתוח כתף לשחרור הקפסולה.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן