צריכת חלב

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

עד לא מזמן, דורות שלמים גדלו על המנטרה שחלב הוא טוב לבריאות ויסייע להם לגדול.

חלב פרה מפוסטר נחשב למשקה הבריא ביותר שניתן לשתות, אך כיום, בעקבות התקדמות המדע והטכנולוגיה, ידוע כי חלב מפוסטר עשוי להכיל הורמונים, להחמיר אלרגיות ולהצר את דרכי הנשימה העליונות באמצעות ייצור ליחה. לא מעט מחקרים מדעיים הוכיחו כי חלב גולמי ולא מפוסטר טוב הרבה יותר לגוף האדם.

בשנים האחרונות אנו עדים, ללא מעט חלופות לחלב המתחרות בחלב הפרה מבחינת רכיבים תזונתיים ומשווקים כ"בריאים", אך המציאות היא שגם להם, כמו לחלב הפרה המפוסטר, יש לא מעט חסרונות תזונתיים.

במקביל למחלוקת על טיב איכות החלב והשימוש בו עולה השאלה לגבי הצורך בהכללת חלב בתפריט התזונתי של האדם. לשם כך, יש לבחון את היתרונות והחסרונות של חלב פרה מפוסטר, לעומת החלופות הקיימות במשק, לפני שמגיעים לידי החלטה.

חלב – גולמי נגד מפוסטר

החלב, בין אם של פרה, עזים או כבשים, עבר תהליך של פסטור מאז שנות ה- 30 של המאה הקודמת. זהו תהליך הנחוץ לחיסול בקטריות מסוכנות לבריאות, כגון סלמונלה וליסטריה אשר עשויות לגדול בחלב. בנוסף, הפסטור מאריך את חיי המדף של החלב למטרות שיווק המוניות.

היתרונות הבריאותיים של חלב הומוגני מפוסטר הן כדלקמן:

  • בדרך כלל נטול בקטריה מסוכנת לבריאות.
  • מקור טוב לסידן וויטמין D.
  • ניתן להשגה גם בגרסה אורגנית.

לעומת זאת, היתרונות הבריאותיים של חלב גולמי הם:

  • מכיל חיידקים חיוניים לאכלוס המעי הגס ולשיפור תהליך העיכול.
  • שומר על המבנה הטבעי של סידן החלב אשר נהרס בתהליך הפסטור.
  • נטול הורמונים ו/או אנטיביוטיקה.
  • מופק מפרות, עזים וכבשים המוזנות בדשא, לעומת דגן בחלב מפוסטר.

חלב סויה

לפני כעשר שנים, אולי מעט יותר, הסויה נכנסה לתודעת האדם כפחמימה טבעית ובריאה מן הצומח. החלב שהופק ממנו התגלה כבעל יתרונות בריאותיים רבים – נשים בוגרות החלו לשתות חלב סויה בכמויות, על מנת לבלום את גלי החום ולמזער את הסיכון למחלות לב. מדוע? מאחר וחלב סויה מכיל פיתואסטרוגן, כלומר אסטרוגן טבעי ומרכיבים חיוניים נוספים המסייעים בשמירת בריאות הלב ובהפחתת הכולסטרול הרע עד כ10%. עם זאת, עד כמה שסויה נחשבת בריאה, יש לה גם לא מעט חסרונות, הכוללות בין היתר:

  • הדחקת הורמון בלוטת התריס.
  • הגברת רמות האסטרוגן בקרב גברים.
  • עשויה להיות מופקת מפולי סויה מהונדסים גנטית.
  • יכולה להכיל הרבה סוכר.

חלב שקדים וחלב אורז

לחלב שקדים יש לא מעט יתרונות, בנוסף לטעם הנהדר, כגון:

  • רמות נמוכות של שומן וקלוריות
  • נטול סוכר, מעט מאוד פחמימות – בגרסאות הלא מומתקות, כמובן.
  • מנה אחת מכילה כ30% מכמות הסידן המומלצת ביום, בדומה לחלב רגיל.
  • נטולת הורמונים מן החי.
  • רמה טובה של אשלגן וויטמינים A, D ו- E.

בכל הקשור לחלב אורז, הוא מכיל את הכמות הגבוהה ביותר של פחמימות מבין כל סוגי החלב הקיימים. לרוב הוא מחוזק בסידן וויטמין D, אך יכול במקביל להכיל סוכר רב. לעומת זאת, חלב אורז אינו מכיל הורמונים מן החי ולמעשה נטול שומן. ניתן אף למצוא גלידות על בסיס חלב אורז במרכולים מסוימים. חסרון משמעותי הן עבור חלב האורז והן עבור חלב השקדים הוא רמה מאוד נמוכה של חלבונים.

בנוסף לתחליפים הצמחיים, יש לזכור את קיומם של סוגי החלב הנוספים, כגון חלב עיזים וכבשים (הקרוב יותר בהרכב הביולוגי שלו לאנזימי החלב האנושי), חלב תאו (התאו הינה בהמה גסה כשרה, אשר החלב שלה קרוב ביותר לחלב אם) וכן חלב נאקה (נקבת הגמל) אשר בו משתמשים בעיקר לצרכים רפואיים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן