עליית חום

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

עליית חום


לא צריך להיות מומחה לרפואה כדי לדעת שלגוף האדם יש טמפרטורה תקינה, אשר חריגה ממנה – בעיקר כלפי מעלה – מעידה על כך שדבר מה אינו כשורה עובר על הגוף ומצריך טיפול. למרות שההגדרה של חום גבוה עשויה להשתנות מאדם לאדם, בין היתר על פי גילו, מקובל לחשוב ש"חום" הוא מצב בו טמפרטורת הגוף עולה על 38 מעלות.

שימו לב שלאורך היום החום עצמו משתנה יותר מפעם אחת, כאשר הטמפרטורה הנמוכה ביותר צפויה להיות עם הקימה בבוקר והגבוהה ביותר בערב.עליית חום

מעצם ההגדרה של חום, עולות כמה שאלות עליהן ננסה לספק מענה במאמר הנוכחי: אז מתי צריך לדאוג מעלייה בחום הגוף? ומה אפשר לעשות כדי להוריד אותו בצורה בטוחה?

המשמעות של חום

חום גוף גבוה, כידוע, הוא אחד התסמינים העיקריים של מחלות ומצבים רפואיים שונים. החום כשלעצמו אינו מוגדר כמחלה, אלא מצביע על כך שהגוף מגיב לגורם כלשהו התוקף אותו. באמצעות החום מתחזקות מערכות ההגנה של הגוף, מה שאמור להגדיל את הסיכויים שהן יתגוננו מפני הגורם שמאיים לתקוף אותן.

למרות שהאינטרס הברור הוא להוריד את חום הגוף כאשר הוא גבוה מדי, צריך לזכור שעצם ההורדה של החום לא תביא להחלמה או לשיפור ההתמודדות עם המזיקים הפוגעים בגוף. עם זאת, היא בהחלט צפויה לשפר את ההרגשה הכללית ולהקל על אחד התסמינים שיותר מפריעים לנו. 

מה שחשוב אפילו יותר הוא שהורדת החום מונעת עלייה שלו לרמות המסכנות את האדם. בקרב אוכלוסיות מוחלשות – בעיקר תינוקות או אנשים מבוגרים, בני גיל הזהב – חום העולה על 40 מעלות צלזיוס עלול להיות סכנה של ממש. בתרחישים הקיצוניים בכוחו השלילי של החום להביא לקריסת מערכות הגוף ולסכנת מוות כתוצאה מכך.

כך מורידים את החום הגבוה

ההנחיות לגבי הורדת החום משתנות מאדם לאדם ותלויות במצב הבריאותי שלו, בגילו ובפרמטרים אחרים. חשוב לנסות לזהות את מקור החום ולטפל בו, מכיוון שהחום כאמור מצביע על בעיה אחרת בגוף שצריכה לקבל מענה. יש מקרים בהם החום יחלוף מעצמו, יחד עם תסמינים אחרים של הבעיה, אבל רבים אחרים בהם כן נדרשת התערבות רפואית.

במקרה של אנשים בריאים באופן כללי ממליצים רוב המומחים על גיחה לרופא לאחר כמה ימי חום ברציפות, בעוד שאצל האוכלוסיות הרגישות שהוזכרו מעלה רצוי לראות רופא הרבה קודם לכן.

ניתן למצוא כיום דרכים שונות להורדת החום, כאשר עצם ההורדה חייבת להיעשות בצורה מבוקרת: ירידת חום פתאומית מדי עלולה להזיק אף היא לגוף. תרופות כלליות להורדת חום נמצאות כמעט בכל בית ישראל ונמכרות ללא מרשם רופא. עם זאת, חשוב לקרוא את הנחיות השימוש בהן, להימנע מנטילה תכופה מדי של תרופה או מהתנגשות בין תרופות.

תרופות אנטיביוטיות במרשם רופא נכנסות אף הן לתמונה במקרים רבים, והן מתאימות במחלות זיהומיות אשר המקור להן הוא חיידקי בעיקרו (אם מדובר בנגיף, האנטיביוטיקה לא תהיה יעילה). יש מצבים בהם האנטיביוטיקה לא רק תביא להורדת החום ולהגדלת הסיכויים להתמודדות עם הגורם המזיק, אלא גם תמנע סיבוכים שעלולים להיות הרי אסון.

לצד התרופות, יש כמה פעולות שאפשר להקפיד עליהן כדי להפחית את חום הגוף. שימוש ברטיות או במטליות לחות עשוי להפחית את חום הגוף במידה מסוימת. מקלחת קרה היא בגדר אופציה, אבל חשוב מאוד להיזהר גם כאן מירידה קיצונית מדי של הטמפרטורה בגוף. למרות הלחצים והעומס המאפיינים רבים במאה ה-21, חום הוא סימן לכך שעלינו להוריד קצב ולהקפיד על מנוחה בת כמה ימים, עד אשר החום יהיה מאחורינו והגוף יחזור לתפקוד תקין. 

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן