חשיבותו של ויטמין C

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ויטמין C

ויטמין Cלויטמינים ומינרלים יש חשיבות מכרעת בשמירה על הבריאות ועל תפקוד תקין של מערכות הגוף ובלעדיהם לא יתכנו חיים.

ויטמינים ומינרלים משתתפים כמעט בכל התהליכים בגוף: הם עוזרים בפירוק אנרגיה ממזון, אחראיים על גדילה והתפתחות, מסייעים לתהליך העיכול, משפיעים על תפקוד מערכת העצבים ומשתתפים בבניה של ההורמונים וכדוריות הדם בגוף.

את רוב הוויטמינים אנו מקבלים דרך המזון, אך לא תמיד בכמות מספקת. תוספי ויטמינים מסייעים בהשלמת חוסרים לגוף, בתחומים שונים. במאמר הבא תוכלו לקבל מידע אודות אחד הוויטמינים החשובים ביותר בגוף – ויטמין C.

תפקידו של ויטמין C

גוף האדם אינו מסוגל לייצר בכוחות עצמו ויטמין C, מאחר שמדובר בוויטמין חשוב שמעורב בהרבה תהליכים ביולוגיים חשובים, יש לצרוך אותו מדי יום באופן עצמאי – במזון או בתוספי תזונה.

ויטמין C תורם בשפע של תהליכים ביולוגיים, ביניהם:

  • מסייע ביצירת רקמות ועצמות
  • שומר על נימי הדם והשיניים
  • מחזק את המערכת החיסונית
  • משמש כאנטי אוקסידנט ומונע את האפקט ההרסני שיש לרדיקלים חופשיים
  • אחראי על חיזוק המערכת החיסונית
  • תורם בריפוי פצעים ואפקטיבי לאחר ניתוחים
  • מסייע בספיגה של ברזל
  • שומר על גמישות כלי הדם
  • מקל על תסמינים שנובעים ממחלת אסטמה ואלרגיות

מחסור בוויטמין C

ויטמין C קיים במגוון של פירות וירקות טריים. עם זאת, הרבה סובלים ממחסור בו בגלל תזונה לקויה ודלה בפירות ובירקות טריים. לא רק תזונה לקויה יכולה לגרום למחסור בוויטמין C, כי אם גם עישון, אלכוהול, מתח נפשי, פציעות וניתוחים, שימוש בתרופות שונות, צינון וזיהום אוויר.
מחסור בוויטמין C עלול להוביל לבעיות שונות כגון:

  • דימום מהחניכיים ומהאף
  • בעיות עיכול
  • כאבי פרקים
  • סחוסים רכים
  • פגיעה במערכת החיסונית
  • הפרעות בקצב הלב
  • כלי דם חלשים
  • קוצר נשימה ועוד

מקורות טבעיים

ויטמין C ניתן למצוא בהרבה ירקות ופירות וניתן ליהנות מסגולותיו באופן טבעי. ויטמין C מצוי בריכוזים גבוהים במיוחד בפירות הדר ובפירות טרופיים. ירקות ופירות עשירים בוויטמין C כוללים: ברוקולי, פלפל אדום וירוק, כרובית, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, הדרים, קיווי, עגבניות, ירקות עליים, תפוחי אדמה ותות שדה.

איך שומרים עליו?

ויטמין C הוא ויטמין רגיש מאד והרגישות שלו מתבטאת בכך שהוא מסיס במים ומתפרק בבישול, בקילוף, בחשיפה לאור, בנוכחות מתכות ובאחסון ממושך. לכן, כדי לשמור על ויטמין C במזון, מומלץ לצרוך אותו בצורתו הטבעית.

מה זה אומר? כשאוכלים ירקות, נבטים ופירות המכילים ויטמין C מומלץ לא לקלף, לחתוך או לבשל אותם כדי לשמור על ערכי הוויטמין. אם רוצים לשמור על ערכי הוויטמין בעת בישול, אז עדיף לאדות ולא לבשל במים או לטגן. אם כבר בחרתם לבשל במים – יש להעדיף בישול קצר ובטמפרטורה נמוכה יחסית.

מה הצריכה המומלצת?

חוסר ויטמין C בגוף עלול להזיק לגוף, אבל גם עודפים של ויטמין C בגוף הם לא בריאים ומסוכנים.
הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C משתנה בין מבוגרים לילדים, וצריכה להיעשות בהתאם למצבם הגופני.

הצריכה המומלצת למבוגרים:
90 מ"ג ליום לגבר ו-75 מ"ג ליום לאישה.
הצריכה המומלצת למתבגרים (גילאים 18-14): 75 מ"ג ליום לנער ו-65 מ"ג לנערה.

יש לקחת בחשבון כי לחץ נפשי, עישון, צריכת אלכוהול, חום, מחלות ויראליות ומחלות כרוניות מביאים לירידה ניכרת ברמות ויטמין C בדם ומצריכות צריכה מוגברת של ויטמין C – עד 500 מ"ג ליום.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן