הרעלת תרופות – זה מסוכן!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הרעלת תרופות

הרעלת תרופותהרעלת תרופות היא תופעה מסוכנת מאוד שעלולה להיות אף קטלנית. רוב מקרי ההרעלה שמקורם בנטילת תרופות מתרחשים בקרב ילדים מתחת לגיל שש ובדרך כלל המקור להרעלה הוא נטילה של תרופה לא נכונה בעקבות בלבול שנוצר כתוצאה מדמיון בין האריזות של התרופות השונות.

מה הם הגורמים להרעלת תרופות?

המרכז הארצי למידע על הרעלות שפועל במשרד הבריאות בישראל פרסם לאחרונה דו"ח מיוחד שבו נסקרו קרוב ל- 1500 מקרי הרעלה שמקורם בנטילת תרופות שאירעו בשנת 2008 בין החודשים אוגוסט לדצמבר. מניתוח יסודי של הדו"ח ניתן לראות כי הגורם המרכזי להרעלת תרופות הוא כאמור בלבול בין תרופות שונות שמקורו בדמיון בין האריזות.

הגורם השני שמוביל להרעלת תרופות הוא חוסר הבנה של ההוראות שמצורפות לתרופות והשלישי קשור לבעיות זיכרון בנוגע למינון התרופה המומלץ. כמו כן, נראה כי קרוב לעשרה אחוזים ממקרי ההרעלה מקורם בתקלות שונות שאירעו במהלך הכנת התרופה.

הטעות בדרך כלל באה לידי ביטוי במינון לא מתאים, נטילת תרופה לא נכונה, מנה מיותרת שנלקחה בטעות, טעות בתזמון מועד הנטילה של התרופה, אחסון לקוי של התרופה, נטילה של התרופה באופן שגוי ועוד. כמו כן, ברוב המקרים מדובר על תרופות שניתנות דרך הפה.

מה הם התסמינים של הרעלת תרופות?

התסמינים של הרעלת תרופות מגוונים ביותר כשבין היתר התסמינים משתנים בהתאם לסוג התרופה, למינון שנלקח, למידת הרגישות של האדם שנטל את התרופה, למצבו הרפואי, לגילו, למשקלו ועוד. להלן חלק מהתסמינים האפשריים:

  • ישנוניות או עייפות.
  • סחרחורות.
  • אפתיה.
  • רעד.
  • סיבוכים שונים במערכת העיכול כמו למשל הקאות, בחילות ושלשולים.
  • גירויים בעיניים ודמעת.
  • הפרעות לב שונות.
  • הפרעות שונות במערכת הנשימה.
  • במקרים מסוימים התופעות חמורות עד כדי כך שמתעורר הצורך לאשפז את החולה.

כיצד מאבחנים הרעלת תרופות?

מאחר והתסמינים של הרעלת תרופות אינם ספציפיים, לא תמיד ניתן לאבחן באופן מידי כי המקור לתסמינים הוא בהרעלת תרופות. עם זאת, במידה והתסמינים התפרצו זמן קצר לאחר נטילת התרופה בדגש על מקרים שבהם מדובר על תרופה חדשה, יש להעלות את החשד להרעלת תרופות.

על מנת לאבחן את המקור לתסמינים יש לגשת לבדיקת רופא כשבמידה ומדובר על תסמינים חמורים יש להזעיק צוות מגן דוד אדום או להחיש את החולה באופן עצמאי לחדר מיון.

באופן עקרוני מומלץ להתקשר למרכז ההרעלות שמספק שירותי מידע עשרים וארבע שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. במקרים חמורים של הרעלת תרופות יהיה צורך לבצע בדיקות אבחון נרחבות על מנת לשלול נזקים לאיברים שונים בהתאם לסוג התרופה.

כיצד מטפלים בהרעלת תרופות?

הצעד הראשון לטיפול באדם שסובל מהרעלת תרופות הוא להעריך את נתיבי האוויר, מחזור הדם, הנשימה וליטול אנמנזה מלאה. אלא אם כן קיים טיפול נגד ספציפי, לרוב הטיפול בהרעלת תרופות מושתת על טיפול תומך בלבד. בין היתר מדובר על שמירת הסירקולציה, תיקון ההיפוקסיה ועוד.

כיצד למנוע הרעלת תרופות?

בבית שמתגוררים בו ילדים יש להחזיק את כל התרופות בבית בארון נעול ולשמור את המפתח הרחק מהישג ידם של הילדים. כמו כן, מומלץ לנעול את כל התרופות בבית בארון לקראת ביקור של קרובי משפחה או חברים. בנוסף לכך, חשוב מאוד לבדוק את תאריך התפוגה של כל תרופה שאתם מתכוונים לעשות בה שימוש ולהשליך לפח כל תרופה שפג תוקפה.

מומלץ ביותר שלא להחליף בין אריזות התרופות ובכל מקרה להקפיד לשמור את התרופה באריזה המקורית שלה. לסיום נמליץ שלא ליטול תרופות בחושך או בתנאי תאורה לקויים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן