מהי המתת חסד

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

המתת חסד

המתת חסדהמתת חסד היא הפסקה אקטיבית או פסיבית של חיי אדם. המתת חסד נהוגה בעיקר אצל אנשים שגוססים ממחלות קשות וסופניות כמו סרטן, פרקינסון, אלצהיימר, אנשים הנמצאים בתרדמת וכדומה.

המתת חסד איננה חוקית ברוב מדינות העולם. יש ויכוח מוסרי גדול מאוד בנוגע למוסריות של המתת חסד ולפעמים משווים אותה לרצח או להתאבדות. המתת חסד נעשית לא על ידי האדם עצמו, בסיוע אחרים אשר עוזרים לו למות. בארצות כמו שוויץ והולנד קיימת המתת חסד אקטיבית, בניגוד לשאר מדינות המערב בהן קיימת המתת חסד פסיבית.

המתת חסד אקטיבית והמתת חסד פסיבית

קיימים שני סוגים של המתת חסד:

  1. המתת חסד אקטיבית
  2. והמתת חסד פסיבית

המתת חסד אקטיבית כשמה כן היא. היא זירוז המוות של החולה על ידי פעולה. כלומר החולה מת כתוצאה מלקיחת רעל, סם מאלחש (מורפיום למשל), או כל דרך אחרת שתוצאתה מוות. המתת חסד אקטיבית איננה חוקית בישראל וברוב ארצות העולם המערבי. היא מתקיימת רק בהולנד ובשוויץ, שם היא מעוגנת בחוק.

המתת חסד פסיבית היא הפסקה של טיפול מאריך חיים. טיפול מאריך חיים זה מתן מים ומזון באינפוזיה, דיאליזה לחולי כליות, הפסקת פעילות של מכונת הנשמה, אי החייאה לאחר התקף לב, הפסקה של טיפולים כימותרפיים לחולי סרטן, הפסקה של נטילת תרופות מצילות חיים ועוד שורה ארוכה של צעדים. המתת החסד הפסיבית היא חוקית במדינת ישראל, אולם היא מצריכה את רשות החולה או במקרה שהוא חסר הכרה את רשות משפחתו.

טיעונים בעד המתת חסד

אחד הטיעונים המרכזיים ביותר בעד המתת חסד הוא הזכות לחיות בכבוד ולמות בכבוד. כאשר תהליך הגסיסה ארוך אז האדם מאבד מכבודו. בתהליך הגסיסה האדם מאבד יכולות תפקודיות בסיסיות כמו לאכול בכוחות עצמו, ללכת לשירותים, להתרחץ, ללכת, לשבת, לדבר, לחשוב, איבוד ההכרה ואיבוד תפקודים נוספים. במוות מסוג זה אין כבוד והאדם הופך להיות תלוי מאוד בסביבתו עד כדי חוסר אונים. לעומת זאת כאשר האדם מחליט שהוא רוצה המתת חסד לעצמו הוא מת בתנאים שלו ומתוך עמדה של עצמאות ובחירה.

טיעון נוסף בעד המתת חסד אקטיבית הוא ערך טובת החולה. טובת החולה היא סובייקטיבית. יש אנשים שמרגישים שיהיה להם יותר טוב אם ימותו ללא מאבק שסופו ידוע מראש. בנוסף לכך אנשים מסוימים מבקשים לסיים את חייהם בכבוד ובצלילות.

טיעונים נגד המתת חסד

יש הרבה טיעונים נגד המתת חסד. הטיעונים רובם ככולם הם טיעונים מוסריים. אחד הטיעונים המרכזיים הוא שהתרה חוקית של המתת חסד תביא לזילות בחיי אדם- אם אדם סובל, אפשר להמית אותו המתת חסד. אולם כיצד נמדד הסבל? כאשר המתת חסד מותרת אז אחר כך גם רצח יכול להיחשב כהמתת חסד גם כן. טיעון נוסף הוא טיעון דתי. הדת היהודית וההלכה מתנגדות ושוללות המתת חסד.

טיעון נוסף הוא שהמתת חסד יכולה להיות אינטרס של משפחת החולה אבל לא אינטרס שלו עצמו. כמו כן, ברגעים של כאב נוראי קשה לשפוט אם רצונו של האדם לסיים את חייו הוא באמת כנה או שהכאב הוא שמביא אותו לידי כך.

איפה המתות חסד מתבצעות

חולים סופניים אשר כן מעוניינים לבצע המתת חסד יכולים לעשות זאת בשתי דרכים. דרך אחת היא לנסוע להוסטלים שמבצעים המתות חסד בחולים סופניים על ידי מה שמוכנה זריקת מוות (הזרקה של רעל שממית לגוף החולה). הוסטלים כאלה קיימים רק בהולנד ובשוויץ. אפשרות אחרת היא לבקש שלא יאריכו את החיים באמצעים חיצוניים כמו מתן מזון ומים או החייאה. אפשרות זו קיימת בישראל.

אפשרות נוספות היא מעבר להוספיס או הוספיס בית אשר מספר איכות חיים גבוהה ככל האפשר וזאת כתחליף להמתת חסד

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן