בדיקת היסטרוסקופיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מהי בדיקת היסטרוסקופיה?

בדיקת היסטרוסקופיההיסטרוסקופיה היא הליך כירורגי פולשני המאפשר למבצע הבדיקה לצפות בדופן הפנימי של הרחם.

היסטרוסקופיה מבוצעת על ידי החדרת סיב אופטי חזותי דרך הנרתיק אל תוך פתח צוואר הרחם. היסטרוסקופיה מאפשרת הדמיה של החלק הפנימי של הרחם, כולל פתחי החצוצרות, כמו גם בדיקה ישירה של צוואר הרחם, תעלת צוואר הרחם והנרתיק.

היסטרוסקופיה משמשת הן לאבחון והן לטיפול רפואי. היסטרוסקופיה היא אחת ממגוון ההליכים הרפואיים המעניקים אינדיקציה בנוגע להערכת המצב הבריאותי של הרחם וצוואר הרחם.

היסטרוסקופיה בוחנת את אזור הבטנה הפנימית של הרחם, אולם הבדיקה אינה מספקת הערכה בדבר בעיות הנמצאות בתוך קיר שכבת השריר או על פני שטח הרחם החיצוני.

לשם מה נועדה בדיקת היסטרוסקופיה?

היסטרוסקופיה מומלצת כצעד ראשון בהערכתם של מספר בעיות גינקולוגיות כמו: דימום נרתיקי, שליה או שרידי הריון עודפים שנותרו לאחר לידה או הפלה, מומים אנטומיים מולדים של מערכת המין הנשית, צלקות, זיהומים, התרחבות רחמית, פוליפים, גידולים בתוך תעלת צוואר הרחם או חלל הרחם.

היסטרוסקופיה מסייעת לאתר במדויק את מיקומם של המומים ברירית הרחם ומסייעת בלקיחת דגימות רקמה וביופסיה. בנוסף היסטרוסקופיה מסייעת לתהליך העיקור.

הכנה לבדיקת היסטרוסקופיה

חשוב ליידע את הרופא במקרים הבאים: הריון, שימוש בתרופות, במקרים בהם ידועה רגישות יתר לתרופות, דימום ושימוש במדללי דם כמו אספירין וקומדין, זיהום נרתיקי או צוואר רחמי, מחלות לב וריאה.

מומלץ להימנע מביצוע הבדיקה בעת תקופת הוסת. מומלץ להימנע משטיפה, שימוש בטמפונים  או בתרופות המוחדרות לנרתיק למשך 24 שעות טרם הבדיקה.
בחלק מהמקרים ניתנת תרופת הרגעה לפני תחילת הטיפול. כאשר מבוצעת הרדמה כללית, הימנעות ממזון ושתייה הינם הכרחיים.

מהלך הבדיקה

קיימים סוגים שונים של היסטרוסקופים הזמינים בתעשייה הרפואית, בהתאם לסוג ההליך הנדרש. היסטרוסקופים מסוימים ניבנים בשילוב עם מכשירים המאפשרים הסרת רקמות במסגרת הליכים כירורגיים.

ניתן להשתמש בשיטות הרדמה ושיכוך כאבים שונות, בהתאם למצב הרפואי של המטופל. לפעמים, ניתן לבצע טיפולים אשר אינם מצריכים הרדמה. במקרים אחרים, הרדמה מקומית בלבד נדרשת המיושמת באמצעות הזרקת חומר הרדמה.

לפני תחילת ההליך, ספקולום מתאים מוחדר לנרתיק כדי להקל על החדרת ההיסטרוסקופ דרך חלל הרחם. בהתאם לסוג ההיסטרוסקופ, הרחבה של פתח צוואר הרחם באמצעות תרופות (פרוסטאגלנדין) ו/או מכשירי ניתוח, עשויה להיות נחוצה. לאחר החדרת ההיסטרוסקופ, נוזל או גז מוזרקים ומרחיבים את חלל הרחם.

שיטה זאת מאפשרת הדמיה טובה יותר. פרצטמול (אקמול ואחרים) ותרופות כמו נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, מומלצים לשימוש בדרך כלל בתום ההליך כדי להפחית כאב או התכווצות שעלולים להתרחש.

היסטרוסקופיה לא מבוצעת בנשים בהריון או במקרים בהן מאובחן זיהום פעיל באזור האגן. כמו כן, ביצוע ההליך אינו מומלץ לנשים הסובלות מסרטן בצוואר הרחם. מקרים אחרים כמו מיקום לא תקין של הרחם, חסימה של תעלת צוואר הרחם או חלל רחם, צלקות או היצרות של פתח צוואר הרחם, עשויים להקשות על ביצוע תקין של הבדיקה.

מהם הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בבדיקה?

פעמים רבות נשים חוות דימום נרתיקי קל והתכווצויות בתום ההליך. נשים אף מתלוננות על התכווצויות החלות במהלך ההליך, בהתאם לסוג ההרדמה.

סיבוכים הם עניין נדיר וכוללים ניקוב של הרחם, דימום, זיהום, פגיעה במערכת השתן או במערכת העיכול וסיבוכים רפואיים הנובעים מתגובות לתרופות או חומרי הרדמה. ניקוב מקרי של הרחם הוא הסיבוך השכיח ביותר ומתרחש ב 1% בעת ההליך הכירורגי. סיבוך נדיר נוסף מכונה בשם- תסחיף גז (כאשר בועות גז נכנסות לזרם הדם).

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן