הידראדניטיס סופורטיבה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הידראדניטיס סופורטיבההידראדניטיס סופורטיבה היא מחלת עור דלקתית כרונית, הבאה לידי ביטוי בהתקפים חוזרים ונשנים. התסמינים המרכזיים בהם באה המחלה לידי ביטוי הם נגעים דמויי אבצס המתפתחים בדרך כלל בקפלי עור בדגש על בתי השחי והעכוזים. הנגעים האופייניים להידראדניטיס סופורטיבה בדרך כלל מפרישים מוגלה ומדיפים ריח לא נעים. בנוסף לכך, הם בדרך כלל מסבים לחולים כאב רב.

לאחר שהנגעים מחלימים ברוב המקרים הם משאירים אחריהם צלקות או כתמים ובשלב מאוחר יותר, עם התפרצות ההתקף הבא, הם שבים ומופיעים באזורים אחרים בגוף. כתוצאה מכך, המראה האופייני לחולים משלב בין כתמים או צלקות לבין נגעים מוגלתיים. נשים סובלות מהמחלה בשכיחות הגבוהה פי 3 בהשוואה לגברים.

מה הם הגורמים להידראדניטיס סופורטיבה?

נכון להיום, עדיין לא ברור מה הוא הגורם שמשפיע על התפתחות המחלה, אם כי ככל הנראה מדובר במחלה בעלת מרכיבים גנטיים מסוימים, שכן במקרים רבים קיים סיפור משפחתי של המחלה. מהלך המחלה מושפע מאוד מהמאזן ההורמונלי של החולה ובהתאם לכך במהלך ההריון או לאחר הפסקת המחזור בנשים, ברוב המוחלט של המקרים תסמיני המחלה הולכים ונחלשים.

מעבר לכל זה, ידוע כיום כי ישנו מגוון רחב של טריגרים שיכולים לגרום להתפרצות של התקף בחולים. בין היתר מדובר בלבוש צמוד מדי או לבוש המיוצר מבדים לא נושמים, השמנת יתר (השמנת יתר קשורה בעיקר להחמרת התסמינים ופחות להתפרצות של התקף), שימוש בתרופות מסוימות כשבין היתר מדובר בליתיום או בגלולות למניעת הריון, הזעה מוגברת, מתח ולחץ נפשי ועוד.

מה הם התסמינים של הידראדניטיס סופורטיבה?

המחלה באה לידי ביטוי בחולים בצורות שונות כך שישנם חולים שבין התקף להתקף חווים רמיסיה הנמשכת שנים רבות, אך לעומתם ישנם לא מעט חולים שסובלים מתדירות גבוהה מאוד של התקפים, המשפיעים בצורה חמורה על איכות חייהם ועל רמת התפקוד היומיומית שלהם. כמו כן, יש לציין כי המחלה יכולה לגרום להתפתחות של דיכאון בקרב הסובלים ממנה וכפי שציינו בתחילת המאמר, הנגעים העוריים בדרך כלל מסבים לחולים כאב רב.

כיצד מאבחנים הידראדניטיס סופורטיבה?

האבחון מתבסס בעיקר על המהלך הקליני האופייני למחלה וכן על המראה האופייני של הנגעים העוריים. בנוסף לכך, על מנת לקבוע כי אכן המטופל סובל מהידראדניטיס סופורטיבה, יש לשלול גורמים אחרים שהיו יכולים לבוא לידי ביטוי בתסמינים מהם סובל החולה.

ממספר מחקרים שנערכו בתחום זה, עולה תמונה עגומה לפיה באופן ממוצע נאלצים החולים להתמודד עם מחלתם במשך שבע שנים עד לקבלת האבחנה. כל זאת מפני שמדובר במחלה שאינה שכיחה ואינה מוכרת במיוחד על ידי אנשי רפואה רבים.

כיצד מטפלים בהידראדניטיס סופורטיבה?

מאחר והמחלה באה לידי ביטוי באופן שונה בקרב המטופלים, הרי שהטיפול מותאם לכל מטופל ומטופל באופן אישי בהתאם לדרגת החומרה של התסמינים, מידת הפגיעה בתפקוד היומיומי, תדירות ההתקפים ועוד. הטיפול מתבסס על קומבינציה של טיפולים אנטיביוטיים מערכתיים, טיפולים אנטיביוטיים מקומיים ושימוש ברטינואידים.

אם הטיפולים השמרניים שהוזכרו לעיל לא מביאים להקלה, ניתן לשקול המשך טיפול בעזרת תרופות שונות לדיכוי מערכת החיסון, טיפולי לייזר ונוגדי TNF. במקרים החמורים ביותר, ייתכן כי יבוצע אף ניתוח להסרת האזור הפגוע. בניתוח זה לאחר הסרת האזור הפגוע בעור, יש לקצור עור מאזור אחר בגוף ולהשתילו באזור הניתוח.

לסיום, נציין כי מאחר והמחלה גורמת לא אחת לפגיעה חמורה בתפקוד היומיומי ובמצב הרוח של החולים, הרי שחשוב מאוד להתייחס במסגרת הטיפול גם לנושא זה ולא להתמקד באופן בלעדי בטיפול הפיזי.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן