דלקת חניכיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת חניכיים

דלקת חניכייםאנחנו לא מרבים לחשוב עליהן ביום יום, אלא אם כן הן מכאיבות לנו, אבל לחניכיים שלנו יש חשיבות גדולה מאוד ומצב של דלקת חניכיים יכול אפילו לפגוע בלב. החניכיים מספקות מעטפת שעוזרת לעגן את השיניים בתוך הלסת ולאפשר לנו להשתמש בהן בצורה תקינה.

כמעט כל אדם חווה פעם אחת בחייו דלקת בחניכיים. למעשה, הבעיה נפוצה עד כדי כך שלפי הערכות- 95% מהאוכלוסייה סובלים מדלקת חניכיים ברמה כזו או אחרת.

סיבות להיווצרות של דלקת בחניכיים

ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לדלקת לחניכיים, אולם העיקרית שבהן נעוצה בחינוך והיגיינה לקויה של חלל הפה. אנחנו משתמשים בפה שלנו במשך מרבית שעות היממה – בין אם בדיבור ובין אם באכילה.

הוא חשוף לסביבה החיצונית ולזיהומים שמגיעים ממנה במשך 24 שעות ביממה ולכן שמירה על היגיינת פה נאותה היא קריטית לצורך מניעה של דלקת חניכיים ומחלות אחרות של חלל הפה.

במהלך היום מצטברת על השיניים שלנו שכבה של פלאק. השכבה מורכבת ממזון ומחיידקים שהתיישבו עליו. בנוסף לפלאק, השיניים שלנו נוטות לצבור אבנית, בעיקר באזור בו השן נוגעת בחניכיים.

החיידקים שנמצאים בפלאק מפרקים את המזון ובמהלך תהליך זה נוצרים חומרים רעילים שמשרים למעשה את הדלקת בחניכיים. דרך מצוינת להימנע מכך היא לדאוג להסיר את הפלאק על ידי צחצוח שיניים. רצוי לאחר כל ארוחה. ללא הסרה של הפלאק הוא מתחיל להסתייד בתוך 24 שעות ותהליך זה יוצר את האבנית.

דלקת החניכיים יכולה להיווצר הן אצל צעירים והן אצל מבוגרים. הנטייה היא לחשוב שאצל צעירים מדובר בנטייה גנטית לדלקות בחניכיים, ככל הנראה עקב חולשה במערכת החיסון. בקרב מבוגרים, כמעט 100% ממקרי דלקת החניכיים ניתנים למניעה באמצעות היגיינה נכונה וטיפול נאות בחלל הפה.

הסימנים של דלקת חניכיים

אם אתם חושדים שאתם סובלים מדלקת חניכיים, להלן מספר סימנים שיעזרו לכם לאשש את החשש:

  • כאב ונפיחות בחניכיים – מהסימנים של דלקת חניכיים מתקדמת.
  • דימום מהחניכיים – חניכיים דלקתיות הן רגישות וחלשות יותר ונוטות לדמם בעת צחצוח או לעיתים בעת אכילה של מזון קשה.
  • ריח רע מהפה – נובע כתוצאה מנוכחות של חיידקים בחלל הפה וכאות לכך שהם פעילים. יכול גם להיות סממן של עששת או מחלה פטרייתית של הלשון, אך בהחלט מאפיינת גם דלקת בחניכיים.
  • כאב בעת שתייה של משקאות קרים מאוד או חמים מאוד – נובע מעצם היותן של החניכיים רגישות ולעיתים בגלל נסיגה שלהן וחשיפת שורשי השיניים.

למה זה מסוכן?

מחקרים מהשנים האחרונות מצביעים על קשר בין דלקות חניכיים חוזרות לבין מחלות לב ולכן כדאי למהר ולטפל בבעיה. פרט לכך הסיכונים בדלקת חניכיים הם נדנוד של שיניים עד לנשירה כתוצאה מספיגת עצם הלסת שיוצרת הדלקת. איבוד של שיניים הוא דבר שניתן למנוע ולכן כדאי מאוד לשים לב לבריאות חלל הפה.

טיפול

הטיפול החשוב ביותר שתוכלו לתת לעצמכם הוא מניעה. יש לדאוג לבקר באופן קבוע אחת לחצי שנה אצל רופא השיניים לבדיקה שגרתית. הרופא יכול לאבחן התפתחות מוקדמת של דלקת חניכיים עוד לפני שאתם תרגישו את הכאב. יש להקפיד על ניקוי יסודי של פלאק ואבנית מהשיניים על ידי הקפדה על צחצוח יומיומי, שימוש בחוט דנטאלי, וביקור אצל שיננית לצורך הסרת אבנית אחת לשנה לפחות.

באם המצב הדלקתי חמור, רופא השיניים יכול לרשום טיפול אנטיביוטי מתאים. אם הדלקת גרמה לנסיגת חניכיים קשה שמעמידה את שורשי השיניים בסכנה, ישנם כיום מגוון טיפולים של השתלת חניכיים שיכולים בהחלט לעזור בבעיה זו.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן