דלקת עיניים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת עינייםדלקת עיניים היא דלקת המופיעה באחד מהאזורים בעין כשלרוב מדובר על דלקת המופיעה בלחמית. הלחמית היא הקרום הדק והשקוף המצפה את חלקם הפנימי של העפעפיים ואת לובן העין. בנוסף, הדלקת יכולה להופיע למשל בלובן האחורי של העין, לערב את הקשתית, לערב את הדמית, את הגוף הציליארי ועוד.

בדיוק כפי שהדלקת יכולה לערב אזורים שונים בעין, כך היא יכולה לנבוע כתוצאה מגורמים שונים ובהתאם גם הטיפולים בסוגי הדלקות השונות מגוונים ביותר כפי שנפרט בהמשך מאמר זה.

מה הם הגורמים לדלקת עיניים?

להלן חלק מהגורמים היכולים להוביל להתפתחות של דלקת עיניים:

  • הדלקת יכולה להתפתח באופן אוטואימוני, כלומר כתוצאה מתקיפה המתרחשת על ידי תאי מערכת החיסון. במקרים רבים דלקת עיניים מופיעה בקרב הסובלים ממחלות אוטואימוניות כמו למשל קרוהן, זאבת אדמנתית מערכתית, מחלת וגנר, מחלת בכצ'ט ועוד.
  • הדלקת יכולה גם להתפתח בעקבות זיהום חיידקי, זיהום פטרייתי או זיהום ממקור נגיפי. בין היתר מדובר על נגיפים כמו למשל הרפס זוסטר או הרפס סימפלקס, על חיידקים דוגמת חיידק השחפת או חיידק העגבת ועל פטריות דוגמת הקנדידה. ישנם גם מספר טפילים שיכולים לגרום לדלקת עיניים כמו למשל טוקסופלזמה או טוקסוקרה.
  • לא אחת הדלקת מהווה תסמין של אלרגיה ונוצרת בעקבות חשיפה לחומרים אלרגניים מסוימים שיכולים להיות למשל אבק או אבקני פרחים, פריחה של עצים מסוימים או פרוות בעלי חיים.
  • הדלקת יכולה להתפתח גם בעקבות חשיפה לחומרים כימיים מסוימים שבחלק מהם נעשה שימוש בתעשיית האיפור והטיפוח.

מה הם התסמינים של דלקת עיניים?

התסמינים המרכזיים של דלקת עיניים כוללים תחושה של גוף זר בעין, אדמומיות בעין, תחושת כאב, צריבה או עקצוץ בעין ונפיחות באזור העין. בנוסף לכך, תיתכנה הפרעות שונות בראייה, רגישות לאור, הופעה של נקודות בשדה הראייה ועוד. במקרים מסוימים התסמינים יופיעו במערכות נוספות במקביל לתסמינים העיניים. כך לדוגמה במידה ומדובר על דלקת עיניים אלרגית, ייתכן מאוד כי יופיעו תסמינים נוספים כמו למשל נזלת או שיעול.

כיצד מאבחנים דלקת עיניים?

תהליך האבחון מתחיל מתשאול מקיף ויסודי של המטופל או של הוריו במידה ומדובר בתינוק או בילד קטן. התשאול צריך לכלול התייחסות למחלות רקע במידה וקיימות, לחשיפה לחומרים אלרגניים, לסוג התסמינים ותדירותם, רמת החומרה של התסמינים ועוד. לאחר שלב התשאול, רופא העיניים יכול לעשות שימוש בבדיקות מגוונות שחלקן שמרניות וחלקן פולשניות.

בין היתר מדובר על הסתכלות ישירה על העין במנורת סליט, בדיקה של נוזל מהעין, בדיקות הדמיה של העין, ביופסיה של העין, צילומי רנטגן ועוד. ככל שהדלקת מופיעה בחלקים אחוריים יותר של העין, כך יהיה צורך לעשות שימוש בשיטות אבחון מתקדמות יותר ופולשניות יותר ולהפך. במקרים רבים ניתן יהיה לאבחן את הדלקת בקלות גם ללא שימוש בציוד רפואי מתוחכם או בבדיקות מתקדמות.

כיצד מטפלים בדלקת עיניים?

הטיפול בדלקת משתנה בהתאם לרמת החומרה שלה ולגורם שהוביל להתפתחותה. במידה ומדובר על דלקת שהופיעה על רקע של זיהום חיידקי למשל, ניתן יהיה לעשות שימוש בתרופות המכילות אנטיביוטיקה, אך במידה ומדובר על דלקת שהתפתחה על רקע אלרגי, יהיה צורך לעשות שימוש בטיפות עיניים המכילות סטרואידים.

לא אחת כאשר מדובר על דלקת שהופיעה כתוצאה מיובש של העין יהיה צורך לעשות שימוש בטיפות עיניים המכילות חומרים המדמים את הרכב הדמעות וכן הלאה והלאה בהתאם לגורם הדלקת.

מאחר ובכול סוג של דלקת יש לטפל באופן שונה, ישנה חשיבות עליונה להתעכב על שלב האבחון כמה שדרוש.>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן