דלקת גרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת גרון היא מצב נפוץ ביותר הנגרם על ידי זיהום של הגרון ומביא להתפתחות כאבי גרון. הכאב האופייני לדלקת גרון הוא כאב שמחמיר במהלך הבליעה ובנוסף לכך הוא עלול להקרין לאזורים סמוכים.

דלקת גרון נגרמת ברוב המקרים על רקע מחולל נגיפי, ולכן עוברת מעצמה ולא דורשת טיפול. עם זאת, במקרים של דלקת חיידקית המצב קשה יותר ודורש התייחסות מעמיקה.

גורמים

הגורמים השכיחים ביותר שמובילים לדלקת גרון הם נגיפים וחיידקים, כאשר הנגיף המפורסם ביותר הוא נגיף השפעת, ואילו החיידק הנפוץ ביותר הוא הסטרפטוקוק.

מזהמים אלה מגיעים אל חלל הגרון תוך כדי הנשימה, מתיישבים בו וגורמים להתפתחות הדלקת. במצבים נדירים יותר, דלקת גרון יכולה להיגרם גם על רקע אלרגיה, זיהום אוויר או בעיות נוספות באזור הגרון.

דלקת גרון מופיעה בסיכון גבוה יותר אצל מעשנים, שמגרים את רירית הגרון באופן קבוע. כמו כן, שהייה ממושכת במקומות צפופים שאינם מאווררים מגבירה גם כן את הסיכויים להתפתחות הדלקת, וזאת בגלל הסיכון בשאיפת נגיפים או חיידקים. כמו כן, דלקת גרון שכיחה ביותר אצל ילדים, החשופים למחוללים השונים בבית הספר ואינם נזהרים כראוי.

תסמינים

סימן ההיכר של דלקת גרון הוא הכאב העז המוחמר בזמן בליעה. במהלך הדלקת, תתרחש תחושת כאב ואי נעימות שתקשה על אכילה ודיבור. בנוסף, הגרון עשוי להתייבש, השקדים יתנפחו ויופיעו תפליטים לבנים על רירית הגרון ועל השקדים. אצל פעוטות, דלקת גרון מתבטאת בסירוב מוחלט לאכול ולשתות, וזאת בגלל הכאב הרב.

מלבד הסימנים המקומיים, דלקת גרון עלולה לגרום גם לחום, צמרמורת, שיעול, נזלת וכאבי ראש. תסמינים אלה הם התסמינים הקלאסיים של צינון, ואכן דלקת גרון היא חלק בלתי נפרד מתופעת הצינון. במקרים חריגים, דלקת הגרון עלולה להוביל לקוצר נשימה, פריחה ודם בליחה, ואלה מצבים שדורשים התייחסות ומומלץ להגיע איתם אל רופא המשפחה.

אבחון

במקרים של דלקת גרון הדבר החשוב ביותר הוא להבחין האם מדובר בדלקת על רקע נגיפי או על רקע חיידקי. במהלך הבדיקה הפיזיקלית, הרופא יבדוק את התפליטים שעל הגרון וכן את האף, האוזניים ובלוטות הלימפה. במקרים רבים, יידרש ביצוע משטח גרון, וזאת לשם בדיקה האם המקור לדלקת הגרון הוא החיידק סטרפטוקוקוס. במקרים שמשטח הגרון יוצא חיובי, ואכן הגורם לדלקת הוא חיידקי, יש לטפל באמצעות אנטיביוטיקה.

טיפול בדלקת גרון

ברוב המקרים דלקת גרון עוברת מעצמה ואינה דורשת טיפול כלשהו. מדובר במקרים הנגרמים על ידי נגיפים, ונחשבים לקלים ביותר. עם זאת, דלקת גרון היא מצב לא נעים, ולכן פעמים רבות ניתן להעניק טיפול תמיכתי, הכולל כדורים להקלה על כאב גרון.

כדורים אלה מכילים חומרים מאלחשים וחומרים אנטי מיקרוביאלים, שעוזרים להקלה על הכאב. כדורים אלה ננטלים במציצה ומגיעים ישירות אל רקמת הגרון המודלקת ומקלים באופן מיידי על הכאב. כמו כן, שתיית משקאות חמים, והימנעות מעישון ומדיבור בקול רם עשויים לעזור לשפר באופן משמעותי את המצב.

טיפול בדלקת גרון חיידקית

במקרים שדלקת הגרון אובחנה כחיידקית, יש לעבור טיפול מלא באנטיביוטיקה. במצבים אלה, הדלקת חריפה יותר, והזיהום החיידקי עשוי להתקדם במורד דרכי הנשימה אל הריאות ולהוביל בסופו של דבר לדלקת גרון. ולכן, בזיהומים חיידקיים לא לוקחים סיכון, ומטפלים בפניצילין במשך 10 ימים.

חשוב מאוד לקחת את מלוא הטיפול, וזאת על מנת למנוע התפתחות של חיידקים עמידים ולהבטיח את סילוק המזהמים מהגרון. אצל ילדים, זיהום חיידקי עשוי להוביל לסיבוכים כמו בעיות כליות ולב, ולכן חשוב מאוד להגיע לאבחנה נכונה ולסיים את הטיפול.

ראו גם:
אדנואיד – שקד שלישי

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן