גרדת הריון puppp

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גרדת ההריון

גרדת ההריוןבמשך תשעת חודשי ההיריון חלים בגוף האישה שינויים רבים מבחינה הורמונלית, מבחינת המערכת החיסונית ומבחינת חילוף החומרים בגוף. כל השינויים האלה משפיעים על העור באופנים שונים.

השינויים בעור יכולים לבוא לידי ביטוי בצורה פיזיולוגית כמו הופעת כתמים בפנים, הופעה של קו לאורך הבטן והתכהות צבע הפטמות. כמו כן, השינויים יכולים להיות בשיער (נשירת שיער), שינויים בציפורניים ושינויים במערכת כלי הדם, כמו הופעה של כלי דם בולטים יותר מהשאר.

גרדת הריון puppp נקראת בשפה העברית "קשריות ורבדים מגרדים במהלך ההיריון". הגרדת שכיחה יחסית בקרב נשים הריוניות, כאשר ברוב המקרים היא מופיעה בהיריון הראשון (רק לעתים נדירות האישה סובלת ממנה גם בהריונות הבאים שלה), בהיריון מרובה עוברים (תאומים ויותר), בקרב נשים בעלות משקל גבוה ובהריונות עם עובר זכרי.

גרדת היריון  puppp מופיעה בדרך כלל בשליש השלישי (כשבועיים או שלושה לפני הלידה), כאשר הפריחה אשר גורמת לגרדת נובעת מסימני מתיחה גדולים של הבטן. גרדת היריון אינה פוגעת כלל בהיריון או בעובר.

גורמים לגרדת ההריון

הסיבה לגרדת היריון אינה ברורה ממש ויש לה מספר השערות כמו העובדה שה-DNA של העובר נטמע בעור של האם. השערה נוספת היא שהגרדת היריון נובעת מעצב שנמצא בדופן הבטן אשר גורם לפגיעה ברקמת החיבור, דבר שמוביל לתגובה דלקתית בעור.

מה שבטוח הוא שתופעת גרדת היריון puppp לא נובעת ממחלות אוטואימוניות של האישה, מרעלת היריון, ממומים בעובר או משיבושים הורמונליים.

תסמיני הגרדת

נשים אשר סובלות בסוף ההיריון מהתופעה של גרדת הריון puppp מדווחות על גירודים בלתי פוסקים בכל מיני חלקים בגוף או בגוף כולו- ישבן, ירכיים, בטן (אזור הטבור), חזה, הזרועות וסביב הפטמות. ברוב המקרים הרגליים וכפות הידיים לא מושפעות כלל מהגרדת.

הגירודים חזקים מאוד ואינם נותנים מנוח. רבות מן הנשים מדווחות שהגירודים הם בלתי נסבלים. ההרגשה בהתחלה היא של גרד חזק באזור הבטן אשר הולך ומתפשט לשאר הגוף ויחד עמו עלולה להופיע פריחה, עלולות להתפתח שלפוחיות אדומות, העור הופך לגבשושי ואדום ומקבל כתמים גדולים של כוורות מגרדות מאוד. במקרים קיצוניים מופיעים גם סימנים של כוויות אדומות או פצעים מדממים.

אבחון גרדת היריון

אבחון של puppp מבוסס על מראה הפריחה בלבד. לא נלקחות ביופסיות עור ואין בדיקות דם שמזהות גרדת היריון. הרופאים מסתמכים על דיווחי הנשים ועל התסמינים הנראים לעין.

אבחון התופעה כולל בדיקות של הגרדת, של השלפוחיות שנוצרו ושל אקזמה ויראלית בעור.

דרכי טיפול ב-pupp

אופן הטיפול בגרדת תלוי בחומרתה של הפריחה ובתסמינים שנלווים אליה, והוא כולל מתן משחות המכילות בתוכן סטרואידים, הרטבות המקום באמצעות מים קרים (קומפרסים רטובים) ושימוש בחומרים אנטי- היסטמינים אשר מטפלים בתגובות אלרגניות שונות במטרה להפחית אותן בצורה משמעותית.

במקרים חמורים של גרדת היריון מטפלים בה באמצעות משחות סטרואידים מספר פעמים במהלך היום בכדי להקל משהו על הגירוד המטריד וגם כדי למנוע התפשטות של הפריחה.

האם ישנם סיכונים?

לאחר לידת התינוק גרדת הריון puppp שנקראת גם פריחה פולימורפית, נעלמת כלא הייתה מעולם (יכולה לעבור עד שבועיים לאחר הלידה), ואין מקום לדאגה לבריאותם של האם ושל העובר, כי היא לא מהווה סיכון עבורם.

אם כן, התשובה לשאלה היא חד משמעית- לא. כאמור מעלה, אין כל סיכון בגרדת. אישה אשר סובלת מתופעת גרדת היריון Pupp יכולה להיות רגועה שהיא תחלוף לאחר הלידה או בסמוך אליה ואין מדובר במחלה. האישה ההרה וגם העובר בטוחים מפני סיבוכים או סיכונים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן