גסטרואנטריטיס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גסטרואנטריטיס

גסטרואנטריטיסגסטרואנטריטיס (Gastroenteritis Infectious) הינו הזיהום הנפוץ והשכיח ביותר במערכת העיכול. הוא גורם לבחילות, שלשולים חמורים והרגשת חולשה כללית.

הוא נגרם ממגוון חיידקים ונגיפים, אשר מועברים עקב תנאי היגיינה לא נאותים, חוסר הקפדה על שטיפת ידיים, אכילת מזון לא נקי או לא מבושל דיו ועוד.

ההדבקה והעברת המחלה מתרחשות במספר שיטות: הדבקה ישירה אשר כוללת מגע מלא עם הפרשות אדם או ילד אחר, והעברת הנגיף במגע או נשימה, למשל באכילה מכלים משותפים או שתייה מכוסות נגועים.

תסמינים לגסטרואנטריטיס

מלבד שלשולים ובחילות, גסטרואנטריטיס גורמת גם לחוסר נוחות בבטן, אובדן תיאבון, כאבי בטן וחולשה.

פעמים רבות, כאשר הזיהום מופיע בקרב ילדים צעירים אשר אינם שותים בצורה מספקת, והיציאות שלהם הינן רכות ומימיות, יש צורך באשפוז בבית חולים, לשם ניטור מצבו של המטופל, ומניעת מצב של התייבשות.

סכנה נוספת אשר עלולה להיגרם מגסטרואנטריטיס היא אובדן האיזון בריכוז המלחים בגוף, כאשר התסמינים יהיו מיעוט שתן, עיניים שקועות ללא דמעות ועור שאינו גמיש. לפעמים יכול להתלות לגסטרואנטריטיס גם חום.

גורמים

הגורמים לגסטרואנטריטיס יכולים להיות משני סוגים: בקטריאלי (אי קולי, שיגלה, סלמונלה ועוד) או נגיפי (נורו־וירוס, רוטה־וירוס ואדנו־וירוס).

ישנם גם מקרים בהם יתפתח גסטרואנטריטיס על בסיס טפילים שונים כמו אמבה. שניהם גורמים שכיחים ביותר בקרב ילדים, ומקצת מהמבוגרים.

פעמים רבות, מתייחסים לגסטרואנטריטיס כאילו הוא נובע מנגיף, ורק כאשר חומרת התסמינים עולה ומחמירה, יחשוד הרופא בגורם הנגיפי.

איך מאבחנים גסטרואנטריטיס?

אבחון גסטרואנטריטיס ייעשה, על פי רוב, על סמך הסיפור הקליני המדווח. אולם מעבר לכך, יישלח המטופל לבצע מספר בדיקות דם אשר יוכלו לאשש את השערת הזיהום. בדיקות אלו יוכלו להראות גם על מידת ההתייבשות, באם היא קיימת. בדיקות אלו הינן פשוטות, לא גורמות לחוסר נוחות של המטופל, ותשובתן ניתנת תוך מספר שעות.

מעבר לכך, יכול הרופא להמליץ על בדיקת צואה, אשר תוכל לתת מידע מדויק יותר ביחס לסוג החיידק או המזהם. בדיקה זו, נחשבת לפחות נעימה, ולכן בתחילה יש למצות את כלל בדיקות הדם הפשוטות יותר.

מניעת גסטרואנטריטיס

אפשר לנקוט בפעולות והרגלי חיים שונים בכדי למנוע את התפתחותו של גסטרואנטריטיס, כמו למשל שטיפת ידיים לאחר יציאה משירותים, וניסיון למניעה של הדבקה בין ילדים באמצעות חוסר הסכמה לקבלת ילדים חולים ומשלשלים לגן.

גסטרואנטריטיס הינה מחלה מדבקת מאד אשר נוטה להדביק ילדים רבים, במיוחד בסביבת הפעוטון העמוסה ובמהלך החלפת טיטולים חד פעמיים וחוסר ניקיון מספק של ידי המטפלות.

מעבר לכך, לאחר ההידבקות בגורם הזיהומי, יש להקפיד על שתייה ואכילה מסודרים, מחשש להתייבשות. יש להימנע, למשל, משתיית שתיה מוגזת או מאכלים אשר הילד לא אוהב, ויגרמו לו לבחילות נוספות.

כיצד מטפלים בגסטרואנטריטיס?

פעמים רבות כאשר הגורם לגסטרואנטריטיס הינו נגיף (ווירוס), ההמלצה היא לתת כמות שתייה בצורה מספקת, ולחכות עד שהמחלה תעבור מאליה. רק אם השלשולים ממשיכים יותר מיממה , כדאי לשקול להתערב בתזונה אשר עשויה לסייע במקרי שלשולים ולעצרם, כמו למשל אורז, בננות, פירה תפוחי אדמה, לחם ועוד.

יש להיוועץ עם הרופא במקרה של תינוקות, ביחס להחלפת תרכובת המזון, לתחליב צמחי. גם אם התרכובת תוחלף, סביר להניח כי לאחר מספר ימים, יהיה אפשר להחליפה שוב לקודמתה.

במקרה שהגורם הינו חיידקי, בקטריאלי, יהיה צרך במתן אנטיביוטיקה, למשך הזמן אותו ייקבע הרופא. עם זאת, אין לתת חומרים נוגדי שלשולים למיניהם, מכיוון שהם משבשים את תהליך הריפוי הטבעי של הגוף אשר מפריש את הזיהום החוצה ממנו.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן