בדיקת MRI לאבחון מחלות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת MRI לאבחון מחלות

בדיקת MRI לאבחון מחלותבדיקת MRI היא בדיקת הדמיה חשובה ויקרה, אשר מספקת תוצרי הדמיה ברזולוציה גבוהה ביותר המאפשרים אבחנה של מחלות שונות. בדיקה זו עושה שימוש בשדות מגנטיים וגלי רדיו להשגת הדמיה מדויקת מאוד של איברים שונים בגוף.

במהלך הבדיקה, המתבצעת בתוך מכשיר גדול ונמשכת כ-40 דקות, מוכנסים הנבדקים אל המכונה אשר מפעילה שדה מגנטי, אשר השפעתו על מולקולות שונות בגוף גורמת בסופו של דבר להפקת תמונת הדמיה. בדיקת ה-MRI מספקת בסופו של דבר תמונה תלת ממדית מזוויות שונות אשר מאפשרות אבחנה מדויקת, בעיקר באזורים קטנים וצפופים כמו המוח, מפרקים ועמוד השדרה, ונחשבת לבדיקה חיונית בתחומים רפואיים רבים.

אילו מחלות מאובחנות על ידי בדיקת MRI

באופן כללי, בדיקת MRI משמשת להדגמת רקמות שונות ואיברים שונים הכוללים:

  • המוח וחוט השדרה – בדיקת MRI מסייעת לאבחנת מצבים כמו טרשת נפוצה, פגיעה בחוט השדרה, היצרות של תעלת השדרה, שבץ מוחי, גידולים ומפרצות.
  • מפרקים – MRI היא בדיקה חשובה ביותר בעולם האורטופדיה, ומאפשרת להגיע להדמיה טובה של המפרקים הצפופים. בעזרת הבדיקה ניתן לזהות מצבים כמו פריצת דיסק, שחיקת מפרקים, גידולים בעצמות והפרעות מפרקים נוספות.
  • הדגמת איברים נוספים – באמצעות הבדיקה ניתן להדגים כמעט כל איבר על מנת לזהות בו גידולים או כל פתולוגיה אחרת. בדיקת ה-MRI משמשת לזיהוי אבנורמליות בכבד, הטחול הלבלב, הרחם, השחלות, האשכים, בלוטת הערמונית, כלי הדם הגדולים ואיברים נוספים.

היתרונות של בדיקת MRI

לבדיקת ה-MRI יתרונות רבים, ולעתים קרובות רופאים יעדיפו להשתמש בה על פני בדיקת CT. היתרונות החשובים של בדיקת ה-MRI הם:

  • רזולוציה גבוהה מאוד – בדיקת ה-MRI מספקת הדמיה ברזולוציה גבוהה ביותר, המאפשרת לזהות שינויים מזעריים בגוף ולאבחן מחלות שונות אשר לא אובחנו בבדיקת CT. קיימים מקרים בהם גידולים אשר קשה לזהות בבדיקת CT מאובחנים בקלות לאחר בדיקת MRI, ולכן במקרים רבים מבצעים את הבדיקה במידה ובדיקת ה-CT תקינה אך קיים חשד למחלה כלשהי.
  • ללא שימוש בקרינה – לעומת בדיקת ה-CT אשר עושה שימוש בקרינה, בדיקת ה-MRI משתמשת בשדה מגנטי וכלל לא עושה שימוש בקרינה מסוכנת. אי לכך, בדיקה זו מומלצת אצל ילדים (אשר רגישים יותר לקרינה) או בחולים עם מחלות כרוניות אשר אצלם יש צורך בבדיקות מעקב חוזרות ולא רוצים לחשוף אותם לקרינה.
  • אפשרות להדגים רקמות שונות – ניתן לבצע את בדיקת ה-MRI בפרוטוקולים שונים אשר מאפשרים להדגים רקמות שונות אשר לא ניתן להדגים בבדיקות אחרות. כך לדוגמא הבדיקה מאפשרת לאבחן מחלות כמו טרשת נפוצה, ולזהות פתולוגיות בקלות רבה יותר באיברים שונים.

החסרונות של בדיקת MRI

מלבד היתרונות הברורים של בדיקת ה-MRI, לבדיקה זו חסרונות רבים הכוללים:

  • יקרה מאוד – לעומת בדיקת ה-CT הזולה יחסית, בדיקת ה-MRI יקרה יותר ולכן לא תמיד ממומנת על ידי קופות החולים. ולכן, במקרים רבים בהם ניתן להסתפק בבדיקת CT יעדיפו אותה מבחינה כלכלית (ולא רפואית).
  • לא זמינה – לעומת בדיקות הדמיה אחרות, ההמתנה לתור לבדיקת MRI יכולה להיות ארוכה מאוד, מכיוון שכמות המכשירים הקיימת נמוכה. כיום לא קיים מכשיר MRI בכל בית חולים, ולעתים יש צורך לנסוע במיוחד למקומות מרוחקים על מנת לבצע את הבדיקה.
  • בדיקה ארוכה – בדיקת ה-MRI אורכת כ-40 דקות במהלכן מתבצעת הסריקה. מלבד העובדה שקיימים חולים אשר מתלוננים על תחושה קלאסטרופובית ולא נעימה, בדיקה זו לא מתאימה במקרי חירום (כמו לדוגמא פגיעה ראש) בהם יש צורך בקבלת תשובה מיידית.
  • לא ניתן לבצע במידה וקיימות מתכות בגוף – בשל הפעלת השדה המגנטי, בדיקת ה-MRI לא מתאימה במידה וקיימות בגוף מתכות כמו לדוגמא לאחר ניתוחים אורטופדיים לקיבוע שברים או במקרים של רסיסים.

ראו גם:
בדיקת גסטרונוסקופיה

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן