בדיקת אולטרסאונד

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת אולטרסאונד

בדיקת אולטרסאונדלמרות שההיסטוריה הרפואית של המטופל והבדיקה הגופנית מהווים את אבני הבניין של האבחון הרפואי, היכולת להציץ פנימה אל הגוף היא כלי אבחוני רב עוצמה. בדיקת אולטרסאונד היא טכניקת הדמיה אשר מספקת לרופאים יכולת זו.

מהי בדיקת אולטרסאונד?

אולטרסאונד הוא מכשיר אשר מייצר גלי קול שמקליטים את פנים הגוף וגורמים להדים שנרשמים ומציגים מבנים מתחת לעור. היכולת למדוד הדים שונים המשתקפים ממגוון רחב של רקמות, מאפשרת בניית תמונת צל. הטכנולוגיה מדויקת במיוחד באמצעות שיקוף הממשק בין חללים מלאים מוצקים ונוזל.

זוהי הדמיית גוף באמצעות אולטרסאונד בעת אבחון רפואי. טכנאי אולטרסאונד מיומן מסוגל להתבונן אל תוך הגוף באמצעות המכשיר על מנת לענות על שאלות רפואיות. בדרך כלל, מפקח רדיולוג על הבדיקה ומדווח על התוצאות, אך המכשיר משמש רופאים מומחים במגוון תחומים ככלי אבחון.

לדוגמה, רופאים מיילדים משתמשים באולטרסאונד על מנת להעריך את מצב העובר במהלך ההיריון. מנתחים ורופאי חירום משתמשים בבדיקה זו על מנת לאבחן כאבים ובעיות רפואיות שונות כגון זרימת הדם בלב, בכבד, או בתוך כלי דם ספציפיים.

לאלו מטרות משמשת בדיקת אולטרסאונד?

בדיקת אולטרסאונד אינה מוגבלת לאבחון. היא יכולה לשמש אף לשם הקרנת מחלה ולסייע בטיפול במחלות או מצבים בריאותיים שונים, כגון:

בדיקת הריון – באופן שגרתי, מסייע אולטרסאונד להעריך את התקדמות ההיריון, על מנת לאבחן גידולים שונים בבטן, בנרתיק, בשחלות, ברחם ובחצוצרות.

בדיקת אקו – בדיקת תהודת הלב מעריכה את מצב הלב, תפקוד שסתום הלב וזרימת הדם. באמצעות מכשיר אולטרסאונד, ניתן אף להעריך את תנועת קיר הלב וכמות הדם אותה שואב הלב עם כל פעימה. מבחינה אנטומית, הוושט "יושב" ליד הלב ומאפשר תמונות ברורות יותר. יחד עם זאת, גישה זו היא מעט פולשנית יותר.

בדיקת כלי דם – אולטרסאונד יכול לזהות קרישי דם בורידים, חסימה בעורקים והתרחבות עורקים.

בדיקת מבני בטן – מלבד בדיקת הריון, אולטרסאונד יכול להעריך את רוב המבנים המוצקים בחלל הבטן, כולל הכבד, כיס המרה, הלבלב, הכליות, שלפוחית שתן, הערמונית, האשכים, הרחם והשחלות.

בדיקת צוואר – ניתן לבצע הדמיה בבלוטת התריס באמצעות אולטרסאונד לאיתור גושים או גידולים.

בדיקת מפרק הברך – אולטרסאונד יכול לשמש על מנת לזהות בליטת נוזל (ציסטה), ממפרק ברך נפוח לחלק האחורי של הברך.

ייחוד הבדיקה

אלטרסאונד יכול לשמש לשם הקרנת מחלות כלי דם. באמצעות מדידת זרימת הדם וסתימה בעורקי הראש, הבדיקה יכולה לנבא את הסיכון לשבץ פוטנציאלי עתידי. באופן דומה, באמצעות מדידת הקוטר של אב העורקים בבטן, הבדיקה יכולה להקרין מפרצים וסיכון לקרע.

בנוסף, משמשת בדיקת אולטרסאונד על מנת לסייע לרופאים בהחדרת המחטים לגוף. במצבים בהם נדרשת הזרקה תוך ורידית, אך הרופא מתקשה לאתר את הווריד, המכשיר מסייע לזהות ורידים גדולים יותר בצוואר, בבית החזה או במפשעה.

תהליך בדיקת האולטרסאונד

הרופא מורח ג'ל על עור המטופל, כך שגלי הקול לא יעוותו כאשר הם חוצים את העור. באמצעות הבנה באנטומיה האנושית כמו גם במבנה המכונה, הטכנאי מעריך את המבנים הספציפיים ויכול לענות על שאלות רפואיות.

בזמן הבדיקה, טכנאי האולטרסאונד מבחין במבנים ראשוניים. הקריאה הרשמית של הבדיקה מבוצעת על ידי רדיולוג, רופא מומחה בפענוח תמונות אולטרסאונד. הוא מתעד את הפרשנות ומעבירה לרופא שהזמין את הבדיקה.

מידי פעם, במהלך הבדיקה, ישאל הרדיולוג את המטופל שאלות שונות, יבצע בדיקה על מנת להגדיר יותר את המטרה לשמה מבוצעת הבדיקה, או לשם הבהרת הממצאים הראשוניים.

מהם הסיכונים של בדיקת אולטרסאונד?

לא קיימים סיכונים ידועים לאולטרסאונד, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, המכונות מיוצרות בגדלים קטנים וניידים יותר, אשר זמינים לשימוש ליד מיטת החולה.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן