מחלת איידס – שאלות ותשובות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

איידס

איידסהמחלה של המאה ה-21? רק להומוסקסואלים יש סכנת הידבקות? המחלה המפחידה והמסוכנת בעולם? מחלה שאין לה מרפא?

אמרו עליה הרבה דברים, אבל מה באמת אנחנו יודעים על המחלה הקרויה איידס? כל השאלות והתשובות החשובות לפניכם.

מה זה איידס?

AIDS: Acquired Immune Deficiency Syndrome. המחלה מתרחשת כתוצאה מהידבקות בנגיף HIV.

האם כשמדברים על HIV מתכוונים ל-AIDS?

נגיף HIV (Human Immuno-deficiencty Virus) הוא נגיף הכשל החיסוני באדם, אשר גורם למחלה. לאחר ההידבקות בנגיף הופך האדם לנשא – HIV positive. הנגיף יכול לחיות בגוף במשך שנים ארוכות, מבלי שיגרום למחלת האיידס (נשא).

מחקרים מראים כי הזמן הממוצע מרגע ההידבקות ב-HIV ועד שמופיעים תסמינים ראשוניים של מחלת האיידס עומד על 9-11 שנים. עניין זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לזמן האבחון (ככל שמקדימים באבחון הנגיף כך גדל הסיכוי לדחות את התפרצות המחלה), בריאותו הבסיסית, הטיפול התרופתי שניתן לו והלך רוחו שיש ביכולתם לדחות את התפרצות המחלה.

איך אני אדע אם יש לי איידס?

בדיקת דם היא הדרך היחידה באמצעותה ניתן לקבוע הימצאות הנגיף בגוף. בעת הידבקות בנגיף המערכת החיסונית של הגוף מייצרת נוגדנים כנגד הנגיף. בדיקת הדם מאתרת הימצאות של אותם נוגדנים.

מאחר וניתן לשאת את הנגיף במשך שנים רבות מבלי לחלות במחלת איידס, כדאי לעשות בדיקת דם אם מתעורר חשד בעקבות קיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה או כל סיבה אחרת.

בדיקות איידס נערכות בקופות החולים, בתי החולים, מרכזי של משרד הבריאות וכן נערכות בדיקות איידס אנונימיות מהירות במרכזים של הוועד למלחמה באיידס ברחבי הארץ.

האם ישנם סימפטומים למחלת איידס?

לא מחייב. ישנם סימפטומים ראשוניים עוד מרגע ההדבקה בנגיף. הסימפטומים הם דמויי שפעת ונמשכים ימים ספורים במהלכם יתכנו חום גבוה, צמרמורות, פריחה והזעת לילה.

ישנם אנשים אשר נושאים את הנגיף ולא סובלים משום סימפטום. כמובן שלא אצל כל אחד אשר סובל מסימפטומים אלה יש חשד למחלת איידס וברוב המקרים מדובר במחלה נגיפית שעוברת מעצמה.

אצל נשאים התפרצות המחלה תתרחש לאחר כמה שנים מרגע ההדבקה. מחלת איידס פוגעת במערכת החיסון וכך חודרים גורמים מזהמים לגוף. המערכת החיסונית של הנשאים מורכבת מהמון תסמינים שאחד מהם תלוי במרכיב שנקרא CD4 – ככל שתפקידו במערכת החיסון יורד כך יתרבו הזיהומים המצטברים בגוף הנשא.

התסמינים השונים תלויים ברמת מרכיב במערכת החיסון הקרוי CD4. ככל שרמתו של CD4 יורדת, כך רבים הזיהומים.

כיצד נדבקים?

נגיף HIV מצוי בדם, בזרע, בהפרשות וגינאליות של אישה ובחלב אם. מרבית החולים נדבקו במחלת איידס אחרי שקיימו יחסי מין לא מוגנים או במקרה של נרקומנים שהשתמשו במחטים מזוהמות או אם שהיא נשאית והעבירה את הנגיף לתינוקה.

מקרים נדירים יותר של הידבקות במחלת איידס נעשו דרך עירוי דם מזוהם. לא ניתן להידבק במחלת איידס דרך מגע בדמעות, זיעה, מזון, רוק, אוויר, צואה ושתן.
נגיף ה-HIV, על אף אכזריותו כלפי הנשא עדין, ואינו מסוגל לחיות יותר ממספר דקות מחוץ לגוף האדם  ולכן הדרך היחידה להידבק הינה דרך הפרשות וגניאליות כמו נוזל זרע, וכמובן דם.

בדיקת הדם מראות HIV POSITIVE. מה עושים?

במקרה כזה ניתן לנקוט במספר צעדים קריטיים לבריאותך. יש להכיר בבעיה ולטפל בה מבעוד מועד-טיפול תרופתי נכון וכן קיום אורח חיים תקין ובריא יכולים לדחות את התפרצות המחלה שעתידה להגיע. כמו כן, שמירה על הלך רוח חיובי ושקול תעזור לך בעת התקופה בה תיאלץ להתמודד עם המצב החדש אליו נקלעת.

  • מומלץ לקבוע פגישה עם מומחה למחלת איידס. ישנו רופא מומחה כזה בכל בית חולים, במחלקה למחלות זיהומיות.
  • יש לעבור בדיקה לגילוי מחלת השחפת (בדיקת מאנטו). תיתכן הידבקות בחיידק השחפת מבלי שיודעים זאת. מחלת השחפת עלולה להוביל לפגיעה חמורה בריאות.
  • מומלץ להימנע מצריכת אלכוהול וסיגריות, מאחר שהם מחלישים את המערכת החיסונית ומגדילים את הסיכון להתפרצות מחלת האיידס.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן