תרופת קונצרטה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קונצרטה

קונצרטהקונצרטה היא תרופה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ובהיפראקטיביות. תרופת הריטלין אכן הופיעה קודם לכן, אך קונצרטה היא הגרסה הראשונה האמיתית הממושכת לתרופה זו.

היתרון של התרופה הוא בהקלה במשך כל שעות היום מתסמיני הפרעות קשב וריכוז, והיא מיועדת לילדים ולמבוגרים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז.

באילו מחלות והפרעות מטפלת קונצרטה?

קונצרטה היא תרופה המשמשת בעיקר לטיפול בהפרעות היפראקטיביות וקשב וריכוז בקרב ילדים מגיל שש ומעלה, ובקרב בני נוער ומבוגרים עד גיל 65. היא ניתנת כחלק מתכנית טיפול מקיפה, אשר כוללת בדרך כלל טיפול פסיכולוגי, חברתי וחינוכי.

בנוסף, משמשת התרופה לטיפול בהפרעה דו קוטבית בילדות המוקדמת, ותחושות מוגזמות של זעם, דיכאון ואגרסיביות. שימושים נוספים של התרופה הם לטיפול בהתקפי מאניה (תקופות של אנרגיה או התרגשות מוגברות).

מרכיבים ודרכי פעולה

קונצרטה ממריצה את מערכת העצבים המרכזית, ומשמשת לטיפול בילדים מגילאי שש ובני נוער הסובלים מהפרעת קשב והיפראקטיביות, או הפרעות קשב וריכוז. התרופה עובדת באמצעות השפעה על כימיקלים מסוימים במוח, אשר עשויים לסייע בהפחתת חלק מהתסמינים של ההפרעה.

התרופה משמשת כמעורר אשר מגביר את תשומת הלב ומפחית את האימפולסיביות וההיפראקטיביות בקרב חולים עם הפרעות קשב וריכוז. השפעת התרופה נמשכת 12 שעות בקרב רוב המטופלים, והיא מסייעת לשלוט על כל התסמינים העיקריים של הפרעת קשב וריכוז, כולל חוסר קשב, היפראקטיביות ואימפולסיביות. לתרופה יש שכיחות נמוכה יחסית של תופעות לוואי.

אם המטופל שוכח לקחת את המנה של הבוקר, יש לדלג על מתן התרופה באותו יום, שכן אם היא תינתן מאוחר מידי במשך היום, סביר להניח שהמטופל יתקשה להירדם באותו לילה. למרות שהורים רבים נמנעים מלתת לילדיהם את התרופה במהלך סופי השבוע או החגים, אם היא מסייעת להתנהגות הילד ומשפרת אותה, מומחים רבים ממליצים שלא לדלג עליה.

החומר הפעיל בקונצרטה הוא מתילפנידאט הידרוכלוריד, או ריטלין, והיא זמינה בכמוסות המכילות מינונים שונים. אין לפתוח, למעוך או ללעוס את התרופה. תרופה נוספת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז מלבד ריטלין וקונצרטה היא אדרל.

ההבדל בין קונצרטה לריטלין

קונצרטה וריטלין הן תרופות דומות מאוד, שתיהן משמשות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. ההבדל נעוץ פחות או יותר במשך ההשפעה. השפעת הקונצרטה אורכת יממה שלמה ואילו ריטלין יש ליטול בין פעמיים לשלוש ביום. הבדל נוסף אך זניח הוא בתופעות הלוואי של שתי התרופות.

תופעות לוואי של קונצרטה

בדומה לממריצים אחרים, תופעות הלוואי עלולות לעיתים להגביל את התועלת של קונצרטה, אך הן אינן נפוצות. התרופה נסבלת בדרך כלל בקרב רוב הילדים ובני נוער. תופעות הלוואי השכיחות ביותר הן כאב ראש, כאב בטן, נדודי שינה, ירידה בתיאבון, בחילות, הקאות, סחרחורות, עצבנות, טיקים, תגובות אלרגיות, לחץ דם מוגבר ופסיכוזה.

אם הילד סובל מתופעות לוואי קלות, ניתן לשלוט בהן לעיתים קרובות באמצעות מינון נמוך יותר. אם תופעות הלוואי ממשיכות או בלתי נסבלות, יש לשקול מעבר לתרופות שונות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. רופא הילדים יכול (וצריך) גם לפקח על התפתחות הילד ולבדוק את לחץ הדם בעת נטילת התרופה, ולהיות ער לבעיות כלשהן.

תופעות הלוואי נפוצות נוספות הן:

למרות שקיימת הסכמה כללית כי טיפול בקונצרטה יעיל להפרעות קשב וריכוז, יש מחסור בנתונים על יעילות התרופה לטווח הארוך. מחקרים קובעים את יעילות התרופה לתקופה של קרוב לשנתיים, אך עדיין יש לבדוק כיצד ניתן להתגבר על תופעות הלוואי המשפיעות על הצמיחה (גובה ומשקל), טיקים וסימנים חיוניים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן