מחלת הסרטן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כולנו שמענו רבות על מחלת הסרטן, שתוקפת נשים וגברים בכל הגילאים. בישראל חיים כ-200 אלף חולי סרטן. למרות ההתקדמות בטיפולים במחלה, עדיין כאשר המחלה לעתים מובילה למוות, במיוחד כשהיא מתגלה בשלבים מתקדמים.

סרטן הוא שם כולל למספר רב של מחלות, למעלה מ-200 סוגים שונים, אשר בהן ישנה התחלקות בלתי מבוקרת של תאים וכתוצאה מכך נוצר גידול ממאיר.

בחלק מהמקרים הסרטן הוא גידול יחיד, שעם הזמן ובלא טיפול מתאים, גדל ומתפשט לרקמות שכנות, ובחלק מהמקרים מתפשט בגוף כאשר קבוצות תאים ממאירים נודדים בגוף דרך מערכת הלימפה ויוצרים גרורות ברקמות בריאות.

סוגי סרטן

הסרטן יכול להופיע כמעט בכל מערכות הגוף, בין היתר במערכת העיכול, במערכת הדם, במערכת העצבים המרכזית, בעצמות (אוסטאוסרקומה), בפי הטבעת, בגרון, במיתרי הקול, בעור, בעיניים ובמערכת המין הנקבית והזכרית. סרטן השד, סרטן המעי הגס,  סרטן הערמונית הם בין סוגי הסרטן השכיחים.

אופי המחלה, כמו גם האבחון והטיפול, משתנה לפי האיבר שבו מתפתח הגידול, סוג התאים מהם מורכב הגידול, התפשטותו ועוד.

אבחון מוקדם חשוב לטיפול מוצלח והוא מעלה את אחוזי הצלחת הריפוי ל- 90%. ככל שהאבחון מאוחר יותר כך יש סיכוי גדול יותר שהגידול יצר גרורות ועולה הסכנה לפגיעה משמעותית ותמידית באיברי הגוף ואף למוות.

רבים מהסוגים השכיחים ניתנים לאבחון מוקדם, בין היתר: סרטן המעי הגס, סרטן השד וגם סרטן העור – לכן כל כך חשוב לגשת לבדיקות תקופתיות.

בדיקות לגילוי מחלת הסרטן

קיימות מגוון בדיקות רפואיות לאיתור גידולים ואבחון תאים סרטנים. בין הבדיקות: ביופסיה, ממוגרפיה, בדיקות דם, CT, בדיקת מח עצם הבודקת חשש ללוקמיה וכדומה.

טיפול במחלת הסרטן

טיפול כירורגי הוא בדרך כלל הטיפול הראשוני להוצאת גידולים סרטניים – ומתאים בעיקר כשהגידול קטן מגודל מסוים ועדיין לא התפשט מעבר לאיבר הראשוני. ישנם טיפולים כירורגיים שנעשים להקלה על החולה, גם אם הגידול התפשט כבר דרך מערכת הלימפה.

  • רדיותרפיהטיפולי הקרנות– מיועדים לגרימת נזק מכוון לרקמה הנגועה באמצעות החדרת חומר רדיואקטיבי, אשר פועל רק על התאים הממאירים.
  • כימותרפיה – טיפול תרופתי – משלים את הרדיותרפיה באמצעות תכשירים, אשר הופכים את התאים הממאירים פגיעים יותר לקרינה. בעבר היו לכימותרפיה תופעות לוואי קשות, בעיקר בחילות והקאות, אך לאחרונה גבר השימוש בתרופות שנוגדות את תופעות הלוואי הללו.
  • אימונותרפיה – טיפול חיסוני שמופעל כנגד הגידול, בדרך כלל באמצעות הזרקת נוגדנים, אשר נקשרים לחלבונים המצויים בכמות גדולה בתאים הסרטניים ומבטלים את פעולתו, כתוצאה מכך מערכת החיסון יכולה לשוב ולהילחם בתאים הממאירים.
  • טיפולים ביולוגיים, הורמונליים או טיפולים תומכים אחרים – נוסף על הטיפולים הקונבנציונליים שמנינו, בחלק מסוגי הסרטן ניתנים טיפולים תומכים נוספים הנקבעים לפי התקדמות או נסיגת מחלה זו, בהתאם לצורך.
  • טיפולים רגשיים – טיפול פסיכולוגי, או קבלת עזרה מעובד סוציאלי או מטפל באמנות – יכולים לסייע להתמודדות הרגשית הלא קלה עם המחלה, וכן השתתפות בקבוצות תמיכה שמפעילות המחלקות האונקולוגיות השונות, האגודה למלחמה בסרטן ועמותות אחרות.

מניעת סרטן

הסרטן נוצר כתוצאה מתהליך טבעי של שינויים גנטים בתאים, אך ישנם גורמים סביבתיים שונים המאיצים את התהליך. בין הגורמים:

  • חשיפה לקרינה: קרינת רנטגן, קרינה רדיואקטיבית, קרינת השמש, קרינה סלולארית.
  • חשיפה לחומרים כימיים כמו פיח או חומרי ריסוס שונים. ידוע כיום בבירור כי עישון (גם עישון פסיבי) מגביר את הסיכון לחלות בסרטן ריאות.
  • ישנם נגיפים הגורמים לסרטן, כגון נגיף פפילומה (מחולל סרטן צוואר הרחם), נגיף איידס, וירוס אפשטיין בר ועוד.
  • מחסור בויטמין D.

אפשר לסייע למניעת הסרטן גם באמצעות תזונה מתאימה, צריכה של ירקות כמו כרישה, כרוב, ברוקולי ובצל ירוק, וכן על ידי אכילת דגים, מזונות העשירים באומגה 3 ואף ויטמינים משלימים.

לאתר האגודה למלחמה במחלת הסרטן לחצו כאן.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן