מחלות עור

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות עורמחלות עור הן קבוצה רחבה של מחלות אשר גורמות לתסמינים עוריים. העור נחשב לאיבר הגדול ביותר בגוף, וקיימות מחלות רבות אשר פוגעות בו ובתפקודו, וגורמות כתוצאה להופעת תסמינים אופייניים.

סוגי מחלות עור

מחלות עור מתחלקות למספר סוגים:

  • מחלות דלקתיות – אחד הסוגים הנפוצים של מחלות העור, הגורם להופעת סימנים שונים (בעיקר פריחה, גרד, אדמומיות והפרעות עוריות נוספות) על רקע תגובה דלקתית, אשר בדרך כלל נחשבת לאוטואימונית. המחלות הנפוצות בקבוצה זו הן פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, אורטיקריה – חרלת, ויטיליגו, הידראדניטיס סופורטיבה, סוגים רבים של תגובות אלרגיות ומחלות נוספות. העור הוא איבר רגיש מאוד לתגובה דלקתית אוטואימונית, ולכן קיימים מקרים רבים של תסמינים עוריים המאובחנים כתגובה דלקתית ומטופלים בהתאם.
  • מחלות זיהומיות – סוג נוסף של מחלות עור הוא מחלות המערבות זיהום כלשהו, בדרך כלל חיידקי או פטרייתי. זיהומים חיידקיים, מופיעים לרוב לאחר שחיידק חדר אל העור וגרם לזיהום ודלקת אשר מתבטאת בצורת אודם, נפיחות וכאב. זיהומים פטרייתיים שכיחים מאוד (בעיקר בכפות הרגליים) וכוללים סימנים של גרד, ריח רע ושינויים בעור ובציפורניים. מלבד זאת, במקרים רבים של מחלות סיסטמיות יכול להופיע ביטוי עורי, כמו לדוגמא באבעבועות רוח (הנגרמת על ידי נגיף).
  • מחלות תורשתיות – קיימים מקרים בהם קיימת הפרעה גנטית הגורמת למחלה עורית. אחד המצבים המפורסמים הקשור לקבוצה זו הוא לבקנות, המתבטאת בהפרעה בפיגמנטציה הגורמת להופעת עור ושיער לבנים. מלבד לבקנות, קיימות מחלות עור ורקמת חיבור נוספות אשר מופיעות על רקע תורשתי-גנטי.
  • מחלות ממאירות – גידולי עור כמו מלנומה מופיעים בשכיחות גבוהה מאוד, ובדרך כלל בעלי קשר לחשיפה לשמש. המלנומה מתבטאת לראשונה על ידי נגעים פיגמנטריים עוריים, ואבחון מוקדם וטיפול יעיל יכול להביא להחלמה מלאה מהמחלה. ללא טיפול, המחלה עלולה להתפשט וקשה מאוד להתמודד איתה, ולכן חשוב לבצע מעקב שגרתי אצל רופא עור לבדיקת נקודות חן.

טיפול במחלות עור

הטיפול במחלות עור מתמקד כמובן בטיפול בבעיה המקורית וטיפול במחלת העור עצמה. לשם כך, קיימת חשיבות גדולה מאוד לאבחון מחלת הרקע (במידה וקיימת) וזיהוי מדוייק של הסיבה למחלת העור, המאפשר טיפול מתאים. במידה ומדובר בביטוי עורי של מחלה סיסטמית (כפי שקורה במקרים רבים של זיהומים), בדרך כלל טיפול במחלה המקורית יביא גם לטיפול במחלת העור. במקרים ממוקדים יותר, יש צורך כמובן באבחון מדוייק וטיפול ממוקד.

טיפול במחלות דלקתיות

רוב מחלות העור הן מחלות דלקתיות, ולכן עיקר הטיפול בהן נעשה על ידי סטרואידים. לרוב, הטיפול במחלת עור ממוקדת יהיה על ידי תכשירים מקומיים, אשר מספקים פתרון יעיל למחלה העורית הממוקמת ואינם כוללים את תופעות הלוואי של השימוש הסיסטמי בסטרואידים. במידה ומדובר במחלת עור מפושטת, הפוגעת בשטח עור נרחב, לעתים יינתן טיפול בסטרואידים סיסטמיים, על מנת לספק מענה לכל הגוף.

טיפול במחלות ממאירות

סרטן העור (מלנומה) הוא אחד מהמחלות הקשות והמסוכנות ביותר, וללא טיפול אין כמעט סיכוי לשרוד. הטיפול במלנומה מתבצע על ידי ניתוח להסרת הנגע הגידולי, אשר מלווה לרוב בניתוח נוסף להסרת בלוטות לימפה הקשורות אליו.

לאחר הניתוח ובהתאם לתוצאותיו, מבצעים במקרים רבים טיפולי כימותרפיה והקרנות, בדומה למחלות ממאירות אחרות. חשוב לזכור ולהדגיש שקיים קשר גדול מאוד בין סרטן העור וחשיפה לשמש, ולכן יש להישמר מפני השמש, להשתמש באמצעי הגנה (כמו קרם הגנה וכובע) ולהקפיד על מעקב.

קראו עוד:

אלרגיות עונתיות כל השנה

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן