שמירה על היגיינת הפה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הגיינת הפה

הגיינת הפהטיפולי שיניים נועדו לדאוג לבריאות השיניים ולשמור על היגיינת הפה. אנשים רבים נוטים להזניח או לא לבצע טיפולי מניעה בזמן, מה שגורם לבעיות שיניים קשות בשלבים המאוחרים בחיים.

החשיבות של טיפולי שיניים היא מכרעת, הן ברמת הטיפולים אצל רופא השיניים והשיננית והן ברמת הטיפול היומיומי עם הקפדה על צחצוח שיניים נכון ושטיפות פה למניעת דלקות חניכיים.

קיימים לא מעט גורמים המשפיעים על בריאות השיניים שלנו, במאמר שלפניכם ננסה לתת דגשים על מספר גורמים מהותיים לשמירה על בריאות השיניים ועל היגיינת פה. מה שמנחה את המאמר כולו את השמירה על בריאות השיניים אלה שתי מילים: לא להזניח.

רופא שיניים

חשוב מאד להיבדק אצל רופא שיניים מגיל צעיר ולהיות במעקב צמוד על מנת לקבל הדרכה מתאימה ולדעת כיצד לנהוג על מנת לשמור על בריאות הפה ולמנוע טיפולים עתידיים. רופא השיניים מדריך את המטופלים כיצד עליהם לנהוג כדי לשמור על היגיינת הפה.

ברגע שמתעוררת בעיה הקשורה בבריאות השיניים יש לפנות לרופא שיניים מיד ולא להזניח את הבעיה. קיימים המון סוגים של טיפולי שיניים כדי להתמודד עם בעיות בריאות השיניים.

לעיתים רופא שיניים אחד יציע לכם טיפולי שיניים שונים ממה שהציע רופא אחר לטיפול באותה הבעיה. אצל רופא שיניים ניתנים טיפולים מגוונים, ביניהם: טיפולי שורש, סתימות, עקירות שיניים וטיפול שורש.

טיפולים אסתטיים

יישור שיניים, הלבנת שיניים, שיוף שיניים, וכן – טיפולי שיניים מורכבים יותר כגון ניתוחי חניכיים, השתלות שיניים באמצעות שתלים דנטלייים, עקירות שיני בינה כלואות ועוד.

שיננית

מומלץ מאד לבקר אצל השיננית פעמיים בשנה לניקוי יסודי של הפה, הסרת אבנית וביקורת תקופתית. לביקור התקופתי אצל השיננית יש חשיבות מכרעת, מאחר שניקוי החניכיים מונע את נסיגתם ומסייע במקרים של דלקות חניכיים חוזרות ונשנות.

צחצוח שיניים פעמיים ביום

כולם מקפידים לצחצח שיניים בגלל החשיבות שיש לפעולה הזאת, ובכל זאת הרבה אנשים סובלים מבעיות בשיניים ובחניכיים. איך זה יתכן? צחצוח שיניים לא אפקטיבי. כדי לצחצח שיניים בצורה נכונה כדאי לבקש מהשיננית הדגמה שיכולה לחסוך הרבה כספים על טיפולים שיניים.

טיפול יומיומי לשמירה על היגיינת הפה

טיפול יומיומי בבריאות הפה והשיניים וכן ביקורת תקופתית אצל רופא השיניים והשיננית יכולים למנוע את הופעתן של רוב מחלות הפה הנפוצות, ביניהן: עששת, חורים בשיניים, דלקות חניכיים, דימום חניכיים וריח רע מהפה. איך עושים את זה?

  • לצחצח שיניים פעמיים ביום במברשת מתאימה ובצורה נכונה – באשר לסוג המברשת וגודלה ניתן להתייעץ עם השיננית או רופא שיניים להתאמה אישית.
  • לשים על המברשת משחת שיניים שמכילה פלואור. ניתן לבקש המלצה למשחת שיניים מתאימה מרופא השיניים.
  • להיעזר בקיסמי שיניים רפואיים אחרי ארוחות.
  • לא להתעצל ולהתמיד בשטיפות פה בזמן צחצוח השיניים.
  • בדיקה תקופתית של חלל הפה – רופאי השיניים בד"כ מפנים את המטופלים אל השיננית לקבלת טיפול מונע בחלל הפה. השיננית מבצעת בדיקה תקופתית של חלל הפה, החשובה ביותר לצורך זיהוי בעיות בפה (נגעים, דלקות ובעיות בחל הפה). חשוב להגיע לטיפול תקופתי כל 3-6 חודשים בהתאם למצב בריאות השיניים.

השיננית תספק למטופל הדרכה אישית ותתאים לו מברשת שיניים, משחת שיניים ותספק לו טיפים נוספים לשמירה על בריאות השיניים, בהתאם לצרכיו האישיים של כל מטופל. הטיפול התקופתי כולל ביקורת, חיזוקים, ריפוי דלקות, הסרת אבנית, הסרת משקעים, ניקוי כתמים מן השיניים וטיפול פלואוריד במידת הצורך.

ראו גם:
הפלרת מי השתייה בישראל

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן